Βγάζεις σπυράκια στο πρόσωπο; Μάλλον ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τα πινέλα στο μακιγιάζ σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Βγάζεις σπυράκια στο πρόσωπο; Μάλλον ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τα πινέλα στο μακιγιάζ σου
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Τα βρώμικα πινέλα δεν θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το τέλειο αψεγάδιαστο φινίρισμα στο μακιγιάζ σου.

Σηκώνεσαι το πρωί, καθαρίζεις το πρόσωπό σου, τοποθετείς τις κρέμες σου και στη συνέχεια ξεκινάς να κάνεις το μακιγιάζ που θα σε συντροφεύσει μέσα στη μέρα. Αυτό όμως που παρατηρείς στο πρόσωπό σου είναι μικρά-μικρά σπυράκια που έχεις αρχίσει να βγάζεις τις τελευταίες μέρες. Τι είναι σκέφτεσαι... «Αφού ακολουθώ τα σωστά βήματα στη skincare routine μου».

Ο καθαρισμός των πινέλων είναι βασικό θέμα υγιεινής!

undefined

Μήπως δεν φταίει η skincare routine σου, αλλά τα πινέλα που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ σου; Κι όμως, όσο κι αν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πριν το μακιγιάζ, τα πινέλα είναι μία εστία μικροβίων. Πιο συγκεκριμένα, μαζεύουν πολύ εύκολα σκόνες, μικρόβια και υλικά από τα foundations, τα οποία όσο μένουν πάνω στις επιφάνειες τόσο μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς στο δέρμα μας. Επίσης, δε μας βοηθούν να πετύχουμε το μακιγιάζ που επιθυμούμε και να δημιουργήσουμε το τέλειο φινίρισμα.

Το beauty hack στο Tiktok

Mabille-HC-bks-F23-004.jpg

Το πλύσιμο των πινέλων είναι ένα βασικό θέμα υγιεινής που πρέπει να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα (αναλόγως και με τη χρήση τους) να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ. Πώς θα το κάνεις αυτό; Μην ανησυχείς η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ρίξε μία ματιά στο παρακάτω beauty hack του TikTok:

Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα μπολ με χλιαρό νερό, για να μουλιάσεις τις τρίχες που έχουν τα πινέλα. Προσοχή! Μην βουτήξεις τη λαβή, γιατί αν είναι ξύλινη θα την καταστρέψεις, ενώ θα ξεκολλήσει και η κόλα ανάμεσά τους. Στη συνέχεια παίρνεις μία bar soap και αρχίζεις με κυκλικές κινήσεις (όχι πολύ δυνατά) να τρίβεις τα πινέλα πάνω στο σαπούνι, μέχρι να μην βγαίνουν καθόλου υπολείμματα από foundations. Εφόσον, τελειώσεις τη διαδικασία, στραγγίζεις τα πινέλα να μην έχουν καθόλου νερό και τα τοποθετείς πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Και είναι έτοιμα!

Με αυτό τον τρόπο θα παρατείνεις και τη ζωή τους, χωρίς να χρειαστεί να αλλάζεις συνεχώς πινέλα.

Σπυράκια στην πλάτη; 5 τρόποι για να απαλλαγείς μία για πάντα και να φορέσεις ξανά εξώπλατο