3 λόγοι που πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα τον χειμώνα

Ευαγγελία Αλπίδου
3 λόγοι που πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα τον χειμώνα

Η απολέπιση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία που γίνεται το μασάζ, καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι η απολέπιση του σώματος είναι μία συνήθεια που γίνεται κατά κύριο λόγω τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό πίστευα κι εγώ. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Η απολέπιση του σώματος όπως και του προσώπου είναι μία ρουτίνα η οποία πρέπει να γίνεται κάθε εποχή, χειμώνα-καλοκαίρι. Την ώρα που κάνεις ένα χαλαρωτικό ντους αφιέρωσε 5 λεπτά για να κάνεις μία σωστή απολέπιση στο σώμα σου. Τα body scrubs που υπάρχουν στην αγορά εκτός το ότι θα σου χαρίσουν μία απίστευτα βελούδινη επιδερμίδα, διαθέτουν πλούσια αρώματα, τα οποία θα σε συντροφεύουν όλη την ημέρα. Αυτό που δεν πρέπει να αμελήσεις μετά την απολέπιση του σώματος είναι η ενυδάτωση. Η body lotion θα κλειδώσει την υγρασία της επιδερμίδας με πλούσια ωφέλιμα συστατικά και θα χαρίσει βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας το θαμπό και ξηρό δέρμα.

Τέλεια πόδια το χειμώνα! 5 pedicure για κομψά και περιποιημένα άκρα

Είναι γνωστό, ότι η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, κάνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό. Το καλοκαίρι γνωρίζουμε ότι εκτός από την τέλεια όψη δέρματος, βοηθάει να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα... Το χειμώνα; Παρακάτω έχω συγκεντρώσει 3 λόγους που καθιστούν σημαντική την απολέπιση και τον χειμώνα. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

pexels-yaroslav-shuraev-6811713-(1).jpg

Μείωση κυτταρίτιδας

Η γυμναστική και η διατροφή είναι το Α και το Ω για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα στο σώμα. Παρόλα αυτά, η απολέπιση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία που γίνεται το μασάζ, κάνοντας το δέρμα σε εκείνη την περιοχή πιο λείο κα σφριγηλό.

Καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αυτό έχει ως συνέπεια να απελευθερώνονται οι φραγμένοι πόροι και το δέρμα να αναπνέει σωστά. Επίσης, η επιδερμίδα είναι έτοιμη να δεχθεί οποιοδήποτε skincare προϊόν, απορροφώντας το καλύτερα και πιο γρήγορα στα βαθύτερα στρώματα.

Μείωση της ακμής

Η απολέπιση βοηθάει να μένει το δέρμα καθαρό χωρίς σπυράκια. Οι πόροι με την απολέπιση ανοίγουν, μένουν καθαροί, με αποτέλεσμα να μην εγκλωβίζονται μέσα νεκρά κύτταρα, βρωμιές και τρίχες τα οποία στη συνέχεια γίνονται σπυράκια. Extra tip: Κάνε body scrub πριν το ξύρισμα για να ανοίξουν οι πόροι και να αποφύγεις την εμφάνιση από τυχόν σπυράκια.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα καλύτερα body scrubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά για να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου. Ρίξε μία ματιά...