Όχι μόνο scrub και ενυδάτωση: Το trick για αψεγάδιαστα πόδια περνάει από το βερνίκι νυχιών σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Όχι μόνο scrub και ενυδάτωση: Το trick για αψεγάδιαστα πόδια περνάει από το βερνίκι νυχιών σου

Καλό μήνα! Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην περιποίηση του σώματος και ειδικά των ποδιών σου που τους προηγούμενους μήνες είχες σε δεύτερη μοίρα.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τους χειμερινούς μήνες παραμελούμε αρκετά την περιποίηση των ποδιών μας. Και είναι απόλυτα λογικό, γιατί δεν είναι το ίδιο εκτεθειμένα σε σχέση με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Βέβαια, καλό θα ήταν κάθε φορά που κάνουμε ντους -είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι- να έχουμε πάντα δίπλα μας προϊόντα σώματος (body scrub) και να αφιερώνουμε πέντε λεπτά για την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός.

Κεραμίδια: 5 κρέμες προσώπου με το συστατικό που υπόσχεται λαμπερό δέρμα

1709286560877-21754844-pexels-elina-fairytale-3865761.jpg

Όπως και να έχει ο χειμώνας πάει πέρασε! Εντάξει, μπορεί ο καιρός να μην μας βοηθάει να το συνειδητοποιήσουμε, αλλά σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Καλό μήνα! Και τι καλύτερο από το αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην περιποίηση του σώματος και ειδικά των ποδιών που τους προηγούμενους μήνες είχαμε σε δεύτερη μοίρα... Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά εύκολα tips τα οποία θα απομακρύνουν την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς από το ξύρισμα και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περιποιημένα και απαλά πόδια πριν ακόμα ξεκινήσεις να φοράς τα ανοιξιάτικα μίνι φορέματά σου.

3 tips για να έχεις απαλά πόδια την άνοιξη

1. Body scrub

pexels-yaroslav-shuraev-6811710.jpg

Την ώρα του ντους αφιέρωσε πέντε λεπτά και κάνε ελαφρύ scrub στα πόδια σου. Το scrub θα λειτουργήσει ως απολεπιστικό, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ το μασάζ θα βοηθήσει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και θα αποβάλει το πρήξιμο από τα πόδια. Το scrub θα απομακρύνει αμέσως το θαμπό και ξηρό δέρμα των ποδιών και θα σου χαρίσει λεία και απαλά πόδια από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

The Queen's Experts: 5 tips για να πετύχεις το no makeup look

2. Ενυδάτωση

pexels-sora-shimazaki-5938558-(5).jpg

Εφόσον, έχεις τελειώσει την απολέπιση και το ντους σου ήρθε η ώρα για το τελικό step. Την ενυδάτωση! Το σώμα είναι όπως το πρόσωπο, δηλαδή, χρειάζεται ενυδάτωση! Τα πόδια λόγω της τριβής που έχουν με τα ρούχα χρειάζονται ιδιαίτερή φροντίδα. Οι body lotions θα φροντίσουν την επιδερμίδα σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπως είναι τα γόνατα (που τείνουν σε ξηροδερμία) και να είσαι σίγουρη θα θες από τώρα να φοράς mini φορέματα και σορτς.

3. Επίλεξε ένα φωτεινό βερνίκι

335912585_905485217436445_601864768074484327_n.jpg

@colordept

Κι όμως! Ένα περιποιημένο pedi αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα πόδια. Μπορεί ο καιρός να μη μας επιτρέπει ακόμα να φορέσουμε ανοιχτά παπούτσια, αλλά τα περιποιημένα άκρα εκτός το ότι σφύζουν από υγεία, μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση στο πι και φι και όπως είπαμε παραπάνω, από σήμερα καλωσορίσουμε -επίσημα τουλάχιστον- την άνοιξη, γι' αυτό ας αφήσουμε τις moody ημέρες στο παρελθόν. -Δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάποιο περίτεχνο σχέδιο, επίλεξε ένα monochrome βερνίκι και... είσαι έτοιμη!

5 tips από τους καλύτερους makeup artists για τέλειο ανοιξιάτικο μακιγιάζ