Καφές, Καρότο, Καλέντουλα: Μάθε πώς θα σου χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου
Καφές, Καρότο, Καλέντουλα: Μάθε πώς θα σου χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στη θαμπή και ξηρή επιδερμίδα που είχες τους χειμερινούς μήνες. Αυτά είναι τα φυσικά προϊόντα που θα χαρίσουν αμέσως μία αίσθηση ανοιξιάτικης φρεσκάδας στο δέρμα σου.  

Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις το πρόσωπό σου στο καθρέφτη θαμπό και ταλαιπωρημένο, παρά την καθημερινή skincare routine που ακολουθείς;
Μην ανησυχείς καθόλου! Δεν κάνεις λάθος ούτε χρησιμοποιείς τα λάθος προϊόντα ομορφιάς. ‘Ώρα να μάθεις τι μπορεί να συμβαίνει…

Μετά από τις moody και κρύες μέρες του Χειμώνα, η επιδερμίδα σου χρειάζεται ένα boost το οποίο θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση της. Πως θα το πετύχεις αυτό; Με προϊόντα τα οποία ήδη υπάρχουν στην κουζίνα του σπιτιού σου. What? Ναι πολύ σωστά κατάλαβες! Υπάρχουν τρία φυσικά συστατικά τα οποία χρησιμοποιείς μέσα στη μέρα σου, αλλά ήρθε η ώρα να τα ενσωματώσεις στη skincare routine σου: Ο καφές, το καρότο και η καλέντουλα! Οκ, μπορεί την καλέντουλα να μην την έχεις στην κουζίνα του σπιτιού σου, αλλά είναι ένα θαυματουργό φυτό που αξίζει να γνωρίζεις. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Skintermittent fasting: Η νέα τάση στο skincare που μειώνει φλεγμονές κι ερεθισμούς

It’s coffee time!

coffee-beans-gca48a76e6_1920.jpg


Ο καφές για εμένα (την Ευαγγελία Αλπίδου) είναι το Α και το Ω για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Με το που ξυπνήσω το πρωί, βάζω μία κούπα γαλλικό, κάθομαι στον καναπέ μου, και βλέπω τα ραντεβού που έχω το πρωί στο γραφείο. Εάν είσαι coffee lover, νομίζω πως με καταλαβαίνεις. Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας, το κατακάθι του καφέ που μένει από το γαλλικό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Αντί να πετάξεις το κατακάθι του καφέ αμέσως μετά τη χρήση του, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην περιποίηση του προσώπου σου. Το scrub με καφέ είναι γνωστό για τις απολεπιστικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Στην περίπτωση αυτή, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, κάνεις απολέπιση αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Επίσης, ο καφές έχει τη ιδιότητα να μειώνει το πρήξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών και να βοηθάει στη μείωση των μαύρων κύκλων. Αρκεί να το δοκιμάσεις και θα δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα και το budget σου.

Be natural! Ανακαλύψτε τα foundation που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας

I
don’t need therapy, I just need more carrots

juice-ga9add27f3_1920.jpg


Η κατανάλωση καρότου είναι σημαντικό να γίνεται χειμώνα-καλοκαίρι. Γιατί; Γιατί τα καρότα είναι πλούσια σε Βιταμίνη Α. Η Βιταμίνη Α βοηθάει στη ζωντάνια και στη λάμψη της επιδερμίδας. Επίσης, τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο και αυτό είναι που μπορεί να ενισχύσει το μαύρισμά σου, αν προσθέσεις τα καρότα στην καθημερινή σου διατροφή. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, αποτρέπουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών οι οποίες -όπως ίσως ξέρεις- ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Αυτό και αν είναι… φανταστικό! Πρόσθεσε λοιπόν το καρότο στο φαγητό, τη σαλάτα είτε ακόμη και στον χυμό σου.

Όχι μόνο η ενυδάτωση: Τα 6 οφέλη της νιασιναμίδης για κάθε τύπο επιδερμίδας

Καλέντουλα

essential-oils-g1455719d7_1920.jpg


Εάν δε γνωρίζεις τις
beauty ιδιότητες της καλέντουλα, πολύ απλά χάνεις… αλλά όχι για πολύ, γιατί θα σου εξηγήσω. Αρχικά η καλέντουλα είναι φυτό, με πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη. Τα οφέλη της; Καταπραΰνει την ερυθρότητα, τους ερεθισμούς και τον κνησμό ενώ είναι γνωστή για τις επανορθωτικές της ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην επούλωση του δέρματος αφήνοντας την επιδερμίδα απίστευτα λεία και απαλή.

Στην αγορά θα βρεις προϊόντα που περιέχουν τις ευεργετικές ιδιότητες της καλέντουλα. Προσωπικά, προτιμώ το έλαιο καλέντουλας. Τοποθετώ λίγες σταγόνες στο πρόσωπό μου και κάνοντας ελαφρύ μασάζ, βλέπω αμέσως το δέρμα μου να αναζωογονείται.

Ρόδι, Σταφύλι, Κέδρος: Τα ελληνικά superfoods μπορούν να κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα

Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου μία αίσθηση ανοιξιάτικης φρεσκάδας. Τι λες λοιπόν;