Skintermittent fasting: Η νέα τάση στο skincare που μειώνει φλεγμονές κι ερεθισμούς

Μαρία Ροδίτη
Skintermittent fasting: Η νέα τάση στο skincare που μειώνει φλεγμονές κι ερεθισμούς
Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Πες «αντίο» σε ερεθισμούς της επιδερμίδας, αλλά και στη θαμπή όψη της με το skintermittent fasting.

Οι τάσεις πάνε κι έρχονται, δημιουργούνται για να εξάπτουν την περιέργειά μας, αλλά και για να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα skincare trends που -τις περισσότερες φορές- στόχο έχουν να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας μας. Και για το skintermittent fasting αυτό ισχύει 100%.

Τι είναι αυτό, όμως; Πρόκειται για το new entry στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας και για μία τάση που αποκτά ολοένα και περισσότερο έδαφος, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να μειώσει φλεγμονές και ερεθισμούς του προσώπου. Πάμε να δούμε, όμως, ακόμα πιο πολλές λεπτομέρειες.

Όχι μόνο η ενυδάτωση: Τα 6 οφέλη της νιασιναμίδης για κάθε τύπο επιδερμίδας

Τι ακριβώς είναι το skintermittent fasting και ποια τα οφέλη

Skintermittent fasting λέγεται η τάση κατά την οποία κάνεις ένα «διάλειμμα» από συστατικά και προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Αποφεύγεις, δηλαδή, ισχυρά οξέα, όπως τα AHAs και BHAs (άλφα υδροξυ-οξέα και βήτα υδροξυ-οξέα), φυσικά ή χημικά απολεπιστικά, όπως η ρετινόλη και γενικά τα ρετινοειδή, επιτρέποντας έτσι στον επιδερμικό φραγμό να επανέλθει και να αναδομηθεί.

SKINCARE_FASTING.jpg

Το αποτέλεσμα; Πιο λαμπερή, ενυδατωμένη επιδερμίδα, με μείωση του πρηξίματος, των ερεθισμών και των φλεγμονών, αλλά και των λεπτών γραμμών ή ρυτίδων.

Πώς θα κάνεις skintermittent fasting

Το βασικότερο για να κάνεις skintermittent fasting είναι να αποκλείσεις από τη ρουτίνα ομορφιάς σου ό,τι περιέχει συστατικά απολέπισης. Ξεκίνα, λοιπόν, με ένα καθαριστικό βαθιά ενυδατικό και απαλό για την επιδερμίδα, που δεν απολεπίζει. Προτίμησε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια, ή με νιασιναμίδη, που ηρεμεί το δέρμα. Φρόντισε τα ίδια ακριβώς συστατικά να περιέχει και η ενυδατική κρέμα και το serum με τα οποία θα συνεχίσεις τη skincare routine σου.

Και εννοείται πως δεν θα ξεχάσεις με τίποτα το αντηλιακό. Αφού ολοκληρώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς θα συνεχίσεις με SPF για να προστατεύσεις το δέρμα σου από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για πρόωρη γήρανση, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.