Μολύβι χειλιών: Πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά για διάρκεια στο κραγιόν & τέλεια χείλη

Μαρία Ροδίτη
Μολύβι χειλιών: Πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά για διάρκεια στο κραγιόν & τέλεια χείλη

Το μολύβι χειλιών είναι ένα από τα πιο απαραίτητα beauty items του καλοκαιρινού νεσεσέρ σου!

Το μολύβι χειλιών είναι παρεξηγημένο από πολλά κορίτσια. Μερικές το θεωρούν περιττό βήμα στο μακιγιάζ, άλλες πιστεύουν ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν σωστά και το αποτέλεσμα δεν θα είναι κομψό… Συνεπώς, το αποφεύγουν και καταλήγουν να γκρινιάζουν ότι τα χείλη τους δεν έχουν το σχήμα που θα ήθελαν ή ότι το κραγιόν τους δεν διαρκεί.

Ναι, καλά κατάλαβες! Το μολύβι χειλιών και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια σε ένα κραγιόν, αλλά κάνει και τα χείλη να δείχνουν πιο καλοσχηματισμένα, όμορφα και σωστά βαμμένα. Χωρίς ατέλειες, δηλαδή.

Το μυστικό της Hailey Bieber για juicy χείλη απαιτεί μόλις 15 δευτερόλεπτα

Φυσικά – όπως όλα τα πράγματα- έτσι και το μολύβι χειλιών έχει και τα μυστικά του. Και ευθύς αμέσως θα μάθεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά, ώστε τα χείλη σου να είναι πάντα αψεγάδιαστα.

Τα βήματα για να χρησιμοποιήσεις σωστά το μολύβι χειλιών

Προετοίμασε σωστά τα χείλη

Για να έχεις βελούδινα χείλη το «κλειδί» είναι το skincare. Φρόντισε, λοιπόν, 2 φορές την εβδομάδα να κάνεις μάσκα ή scrub χειλιών ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να αναδεικνύεις στο μέγιστο τα κραγιόν και το μολύβι χειλιών σου.

https://www.instagram.com/p/CVrWIZMFDvy

Μην κάνεις υπερβολές στο σχήμα χειλιών

Πολλά κορίτσια – ειδικά εκείνα που έχουν λεπτά χείλη- τείνουν να μεγαλώνουν με το μολύβι χειλιών τη γραμμή στην οποία πραγματικά τελειώνουν τα χείλη. Μέγα λάθος! Έτσι καταφέρνεις μόνο να δημιουργείς ένα παράταιρο αποτέλεσμα. Σχημάτισε τα χείλη σου με μολύβι εκεί ακριβώς που τελειώνουν και τότε όλα θα είναι… τέλεια.

Δημιούργησε σκιά στο κάτω χείλος

Αν θέλεις να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο ζουμερά, χρωμάτισε μόνο το κάτω χείλος με λίγο μολύβι δημιουργώντας μια σκιά.

Ώρα για… κραγιόν

Τώρα γέμισε τα χείλη με το κραγιόν σου και απόλαυσε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη σου. Προσοχή! Αν δεν θες να έχεις πολλά και διαφορετικά μολύβια χειλιών χρησιμοποίησε ένα σε nude απόχρωση που ταιριάζει με όλα τα κραγιόν. Μην «παίξεις» με παρεμφερείς αποχρώσεις κραγιόν και μολυβιού –κυρίως σε κόκκινο, ροζ, φούξια- γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο κομψό.

Τελειοποίησε καθαρίζοντας τις άκρες

Με μία μπατονέτα ή τα δάχτυλά σου καθάρισε τις άκρες των χειλιών που ίσως να έχει ξεφύγει κραγιόν ή μολύβι. Αν θέλεις να τονίσεις ακόμα περισσότερο το σχήμα των χειλιών σου, βάλε στις άκρες λίγο concealer και κάνε καλό blending με πινελάκι. Voila, είσαι έτοιμη!

Συνέχισε τώρα στην gallery και δες 5 nude μολύβια χειλιών που ταιριάζουν με όλα τα κραγιόν που έχεις στο νεσεσέρ σου.