Shag bangs: Το κούρεμα που χαρίζει όγκο και τέλεια υφή στα λεπτά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Shag bangs: Το κούρεμα που χαρίζει όγκο και τέλεια υφή στα λεπτά μαλλιά

Οι shag bangs βρίσκονται ανάμεσα στις τάσεις του φθινοπώρου και κλείνουν το μάτι σε εσένα που έχεις λεπτά και άτονα μαλλιά.

Για κάποιον περίεργο λόγο οι αφέλειες είναι πιο δημοφιλείς και fashionable το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ή μάλλον… υπάρχει λόγος. Αυτές τις εποχές ο καιρός είναι πιο κρύος, δεν ιδρώνουμε κι έτσι οι αφέλειες στέκονται καλύτερα, εν αντιθέσει με το καλοκαίρι που σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο βολικό μπορεί να έχουμε στα μαλλιά μας.

Και καλά κατάλαβες! Οι αφέλειες είναι στη μόδα και αυτήν τη σεζόν, αλλά… όχι μόνες τους. Αν θέλεις να μετατραπείς σε trendsetter και αν έχεις λεπτά μαλλιά, μόνο οι shag bangs θα σε σώσουν. Θα τα πούμε όλα αναλυτικά ευθύς αμέσως.

Το viral trick του TikTok για να μην «πέσουν» ποτέ ξανά οι μπούκλες στα λεπτά μαλλιά σου

Τι είναι οι shag bangs

Οι shag bangs δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κλασικές αφέλειες, αλλά ούτε και την καμπύλη των curtain bangs. Πρόκειται, λοιπόν, για αφέλειες φιλαριστές που η μία «εξαφανίζεται» μέσα στην άλλη δημιουργώντας όγκο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Αλλά όγκο τόσο όσο, όχι κάτι παράταιρο.

https://www.instagram.com/p/CK_lghLp2Lv

Σκέψου, λοιπόν, αφέλειες στη μορφή ενός shag κουρέματος, που έχει έντονα layers, τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά. Έξυπνο trick και πολύ βολικό. Γιατί; Διότι με αυτό το στυλ κουρέματος δεν θα χρειαστείς ποτέ ιδιαίτερο styling, εργαλεία θερμότητας για να ισιώσεις ή να δημιουργήσεις καμπύλη στις αφέλειες. Τις αφήνεις απλώς έτσι όπως είναι κι έχεις μαλλιά με όγκο και τέλεια υφή.

Shag bangs με shag κούρεμα: ο πιο stylish συνδυασμός

Οι hair experts προτείνουν να εντάξεις το microtrend των shag bangs σε ένα shag κούρεμα. Μόνο έτσι θα είναι ομοιόμορφο το hair look σου και δεν θα υπάρχει κάτι το παράταιρο ή «ξένο».

Έτοιμη για hair inspo, λοιπόν; Στην gallery θα δεις τα απόλυτα κουρέματα με shag bangs για να ξέρεις ακριβώς τι θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου.