Forehead acne: Πώς θα πεις «αντίο» στην ακμή που προκάλεσαν οι αφέλειες στο μέτωπο

Μαρία Ροδίτη
Forehead acne: Πώς θα πεις «αντίο» στην ακμή που προκάλεσαν οι αφέλειες στο μέτωπο

Αν έκοψες αφέλειες και βλέπεις τελευταία το μέτωπό σου να έχει γεμίσει σπυριά, ήρθε η ώρα να δράσεις. 

Το French style βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν και όταν μιλάμε για γαλλικό στυλ οι αφέλειες έχουν τον πρώτο ρόλο. Βλέπεις, το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ντελικάτο, αλλάζει αμέσως το attitude και το look μας και μπορεί να αναβαθμίσει το κάθε σύνολο.

Υπάρχει, όμως, ένα αρνητικό μέσα στα τόσα θετικά στοιχεία. Όπως και με όλα τα πράγματα, άλλωστε. Ποιο είναι αυτό; Ότι είναι πολύ πιθανό με τις αφέλειες να εμφανίσεις σπυράκια στο μέτωπο, τα οποία… με τον καιρό θα πολλαπλασιάζονται όλο και πιο πολύ.

Shag bangs: Το κούρεμα που χαρίζει όγκο και τέλεια υφή στα λεπτά μαλλιά

Μην αναρωτιέσαι τι φταίει. Φταίνε πολλά. Από τα προϊόντα μαλλιών που ψεκάζεις και τα οποία ακουμπούν στο μέτωπο φράσσοντας του πόρους στην περιοχή μέχρι τις ίδιες τις αφέλειες, οι οποίες μπορεί να «εγκλωβίσουν» τη λιπαρότητα, τη βρωμιά και τον ιδρώτα αυξάνοντας την εμφάνιση σπυριών.

https://www.instagram.com/p/Ckgq5g1vVpu

Πώς όμως θα πεις «αντίο» στην ακμή του μετώπου;

Κράτα τις αφέλειες μακριά από το μέτωπο

Όταν είσαι στο σπίτι φόρεσε μία κορδέλα έτσι ώστε οι αφέλειες να μην έρχονται σε επαφή με το μέτωπο και η επιδερμίδα να «αναπνέει».

Διάβαζε τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιείς στα μαλλιά

Υπάρχουν ορισμένα συστατικά στα προϊόντα μαλλιών που μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Αυτά είναι το λάδι καρύδας και το θειικό νάτριο laureth, συστατικά που συνήθως υπάρχουν στα προϊόντα styling.

afeleies_akmi.jpg

Μην ξεχνάς τη σωστή καθαριότητα

Καλό είναι να αλλάζεις συχνά τα σεντόνια, ώστε να είσαι σίγουρη ότι η λιπαρότητα που έχει παγιδευτεί στη μαξιλαροθήκη δεν θα «επιστρέψει» πίσω στο δέρμα σου. Επίσης, προτίμησε μεταξωτά σεντόνια και μαξιλαροθήκες μιας και το μετάξι είναι πιο φιλικό προς την επιδερμίδα.

Ξεκίνησε μια βραδινή τελετουργία

Προσπάθησε όταν κοιμάσαι να έχεις μαζέψει με τσιμπιδάκια τις αφέλειες ώστε το δέρμα σου στο μέτωπο να «αναπνέει» και να μη φράσσουν οι πόροι.

Καθημερινό λούσιμο των αφελειών

Δεν χρειάζεται να λούζεις κάθε μέρα όλα τα μαλλιά σου. Μόνο τις αφέλειες. Έτσι, θα απομακρύνεται κάθε είδους λιπαρότητα, η επιδερμίδα θα είναι καθαρή και τα σπυράκια… εξαφανισμένα.