Οι ρετρό disco curls έγιναν τάση ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε – Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα

Μαρία Ροδίτη
Οι ρετρό disco curls έγιναν τάση ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε – Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα

Οι disco curls είναι το πιο in χτένισμα για τη βραδιά του ρεβεγιόν. Τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς.

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων μόλις ξεκίνησε. Σε 6 μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και οι προετοιμασίες τώρα είναι που έχουν πάρει «φωτιά». Ξέρω ότι τρέχεις για δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για ψώνια στο supermarket, αλλά και στα μαγαζιά, ώστε να είσαι πανέτοιμη στο ρεβεγιόν.

Και εκεί που έχεις βρει το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, το τέλειο outfit και τα ιδανικά κοσμήματα για να το ολοκληρώσεις… μένεις με την απορία: «τι χτένισμα να κάνω στο ρεβεγιόν;». Ναι, οι κλασικές και safe επιλογές είναι μια αλογοουρά, ένας κότσος με hair accessory για λάμψη ή χαλαρά waves. Γιατί, όμως, να μην ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να μη δοκιμάσεις κάτι πιο λαμπερό; Φέτος τα Χριστούγεννα πες «ναι» στις disco curls και να είσαι σίγουρη πως θα ξεχωρίσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα βρεθείς μέσα σε κόσμο.

Party season is on: 10 χτενίσματα με αξεσουάρ μαλλιών για λαμπερές χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις

Τι είναι οι disco curls

disco_curls_xristougenna.jpg

Disco curls ονομάζουν οι hair experts τις πολύ λεπτές μπούκλες-δαχτυλίδι, που χαρίζουν τεράστιο όγκο στα μαλλιά. Πρόκειται για ένα χτένισμα που κυριάρχησε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, τότε που οι discos ήταν στο φόρτε τους, και που επιστρέφει την καλύτερη χρονική στιγμή: μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα.

Πώς θα επιτύχεις τις disco curls

Δεν θα σου πω ψέματα! Θέλει κόπο και χρόνο για να κάνεις μόνη σου το συγκεκριμένο χτένισμα. Και ιδανικά να έχεις πολλά, πλούσια μαλλιά. Ωστόσο, αν δεν προτιμάς το κομμωτήριο αυτές τις γιορτινές μέρες λόγω πολυκοσμίας ή περιορισμένου budget, δοκίμασε να κάνεις disco curls μόνη σου στο σπίτι.

Αν έχεις ίσια μαλλιά ή σπαστά, άπλωσε ένα προϊόν για όγκο σε βρεγμένα μαλλιά και χρησιμοποίησε ένα λεπτό σίδερο για μπούκλες παίρνοντας πολύ, πολύ λεπτές τούφες και τυλίγοντάς τις γύρω του. Άλλωστε, θέλεις να δημιουργήσεις μπούκλες-δαχτυλίδι. Αφού ολοκληρώσεις όλο το κεφάλι, πέρασε τα χέρια σου απαλά μέσα από τα μαλλιά και ψέκασε με γενναίες δόσεις λακ.

https://www.instagram.com/p/CgmSXonrVPh

Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, ξεχώρισε τις μπούκλες με μία χτένα για να στρώσουν και απλώς πέρασε τα μαλλιά με λακ. Αν, ωστόσο, οι μπούκλες φριζάρουν, θα χρειαστεί να τους απλώσεις ένα serum ή λαδάκι για να είναι σωστό και εντυπωσιακό το χτένισμα.