Candlelit skin: Πώς θα πετύχεις το απόλυτο makeup trend των Χριστουγέννων σε 6 βήματα

Μαρία Ροδίτη
Candlelit skin: Πώς θα πετύχεις το απόλυτο makeup trend των Χριστουγέννων σε 6 βήματα
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Όλα τα μυστικά για να κάνεις πράξη τη μεγαλύτερη τάση στο γιορτινό μακιγιάζ, το candlelit skin.

Το χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ έχει μερικά βασικά «συστατικά»: glitter σκιά, body shimmer, highlighter και μια γενικότερη γιορτινή διάθεση. Ειδικά τη φετινή χρονιά, όμως, που πια είμαστε ελεύθεροι από κάθε περιορισμό λόγω Covid-19, το party makeup πρόκειται να είναι bigger and bolder than ever.

Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι μπορεί να μην είσαι από εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να «λουστούν» με glitter. Μπορεί να μη σου αρέσει η υπερβολική λάμψη και είναι απόλυτα σεβαστό. Για εσένα, λοιπόν, «φτιάχτηκε» το candlelit skin, η τάση που υπόσχεται dewy, φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ και θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το 2023.

Το bare skin, τα vinyl χείλη και ακόμη 4 makeup trends θα πρωταγωνιστήσουν το 2023

Τι είναι το candlelit skin

https://www.instagram.com/p/CasKlSiJIqV

Candlelit σημαίνει υπό το φως των κεριών. Η τάση αυτή, λοιπόν, αφορά τη λάμψη της επιδερμίδας που έρχεται από μέσα μας. Δεν αφορά, δηλαδή, τη λάμψη που επιτυγχάνεται μόνο με το μακιγιάζ, αλλά έχει να κάνει και με την περιποίηση της επιδερμίδας. Με αυτό που λέμε skincare.

Πώς θα πετύχεις το candlelit skin

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις πράξη το candlelit skin είναι τα εξής:

candlelit_skin_trend.jpg

Ξεκίνα με μια ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό αλλά και το ντεκολτέ.

Πάνω από την ενυδατική – και αφού απορροφηθεί- άπλωσε ένα ενυδατικό έλαιο προσώπου.

Κι εδώ είναι το βήμα-κλειδί: Κάτω από το μακιγιάζ, και μετά το έλαιο, χρησιμοποίησε στο πρόσωπο υγρό highlighter, εστιάζοντας στα ψηλά σημεία του προσώπου (ζυγωματικά, κροτάφους, κόκαλο φρυδιού).

dewy_skin.jpg

Συνέχισε, βάζοντας foundation, concealer και ρουζ – όλα σε υγρή μορφή για πιο fresh αποτέλεσμα- και μετά για σταθεροποίηση, πέρασε λίγη setting powder σε όλο το πρόσωπο. Ολοκλήρωσε με ένα lip balm ή lip gloss και... voila! Θα είσαι φυσική και πολύ λαμπερή ταυτόχρονα.