Cloud skin: Η τάση που «παντρεύει» το skincare με το μακιγιάζ θα γίνει η αγαπημένη σου

Μαρία Ροδίτη
Cloud skin: Η τάση που «παντρεύει» το skincare με το μακιγιάζ θα γίνει η αγαπημένη σου
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Το cloud skin βρίσκεται ανάμεσα στις top τάσεις της σεζόν και ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις.

Πριν μερικές ημέρες παρακολούθησα ένα masterclass για τα μεγαλύτερα make up trends του χειμώνα και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Αυτήν τη σεζόν… και τι δεν θα δούμε! Λαμπερά δέρματα και glam eye looks, juicy χείλη και ζεστές αποχρώσεις. Trends, πραγματικά για κάθε γούστο, στυλ και περίσταση.

Αποφάσισα, λοιπόν, να σου τα παρουσιάζω και να σου τα αναλύω ένα-ένα κάθε μέρα. Και, σήμερα, θα ξεκινήσω με το cloud skin, την τάση εκείνη που «παντρεύει» το skincare με το μακιγιάζ με έναν αριστοτεχνικό τρόπο.

Hey girl! Αυτά τα νέα προϊόντα skincare πρέπει να υπάρχουν στο beauty ραντάρ σου

Τι είναι το cloud skin

Το cloud skin είναι το αντίθετο του glass skin. Δεν έχει, δηλαδή, τόσο έντονη λάμψη και γυαλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει λάμψη στο πρόσωπο.

https://www.instagram.com/p/COi7j0eraH9

Στην ουσία, το cloud skin αφορά το ματ δέρμα με ίχνη λάμψης, χωρίς όμως αυτή λάμψη να είναι «υγρή».

Πώς θα πετύχεις μόνη σου το cloud skin

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το «κλειδί»

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου άπλωσε ενυδατικό serum και ενυδατική κρέμα μέχρι τον λαιμό και άσε τα προϊόντα να απορροφηθούν καλά από το δέρμα σου. Η καλή ενυδάτωση θα δεις πως θα σου δώσει την τέλεια βάση για να συνεχίσεις με το μακιγιάζ.

Primer και foundationtime

Συνέχισε με ένα blurring primer, το οποίο θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας, θα θολώσει τους πόρους και θα δημιουργήσει τον τέλειο καμβά για να συνεχίσεις το μακιγιάζ σου. Μετά, άπλωσε ένα ελαφρύ, υγρό foundation με ματ φινίρισμα, για να βοηθήσει στην απορρόφηση της λιπαρότητας και να δημιουργήσει έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

CLOUD_SKIN_TREND.jpg

Ώρα για setting powder, αλλά με φειδώ

Για να σταθεροποιήσεις την τέλεια βάση που μόλις δημιούργησες, χρειάζεσαι ημιδιάφανη πούδρα σεταρίσματος ή αλλιώς, translucent setting powder. Με ένα πινέλο πέρασε λίγη πούδρα στο μέτωπο, στη γραμμή του σαγονιού, στη μύτη και κοντά στην εσωτερική γωνία των ματιών.

CLOUD_SKIN_XEIMWNAS.jpg

Last but not least, highlighter και ρουζ

Βάλε ελάχιστο highlighter στη μύτη, στα ζυγωματικά, στα κόκαλα των φρυδιών και στο τόξο του έρωτα (aka το κέντρο του άνω χείλους) και ολοκλήρωσε με λίγο κρεμώδες ρουζ στα μήλα του προσώπου. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου στην εφαρμογή του ρουζ.