Retinol sandwiching: Η TikTok τεχνική για να μπει τέλος στους ερεθισμούς της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Retinol sandwiching: Η TikTok τεχνική για να μπει τέλος στους ερεθισμούς της επιδερμίδας

Η χρήση της ρετινόλης δεν σημαίνει απαραίτητα και ερεθισμένο, ξεφλουδισμένο δέρμα.

Η ρετινόλη είναι το πιο γνωστό skincare συστατικό κατά της αντιγήρανσης. Είναι αυτό που πραγματικά κάνει θαύματα, μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζει ορισμένες φορές την ακμή, ενώ ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση των πανάδων και σημαδιών του δέρματος.

Υπάρχει, όμως, ένα μειονέκτημα- αν μπορούμε να το πούμε έτσι- με τη ρετινόλη. Ότι θέλει μεθοδικότητα στη χρήση της, γιατί συνήθως προκαλεί ερεθισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις τη χρήση ρετινόλης στη skincare routine σου θα πρέπει να το κάνεις αργά. Και να επιλέξεις ένα προϊόν – για αρχή- με μικρή συγκέντρωση σε ρετινόλη. Ιδανικά, δηλαδή, καλό είναι να ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα, μετά να αυξήσεις σε 3 φορές την εβδομάδα τη χρήση της και μετά να πας σε καθημερινή χρήση.

Κρέμα ή serum με ρετινόλη; Τι είναι πιο αποτελεσματικό

Για να αποφύγεις, ωστόσο, κάθε είδους ερεθισμό, μπορείς να δοκιμάσεις εξαρχής τη viral τεχνική του TikTok που ακούει στο όνομα… retinol sandwiching.

retinoli.jpg

Πώς «δουλεύει» το retinol sandwiching;

Η τεχνική retinol sandwiching περιλαμβάνει 3 στάδια: ενυδατική, ρετινόλη, ενυδατική. Στην ουσία, δηλαδή, κάνεις layering των προϊόντων. Κι αυτό, γιατί η ανάμειξη του προϊόντος ρετινόλης με την κρέμα σου θα «ρίξει» τη δράση του συστατικού μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να αντιδράσει η επιδερμίδα σου.

Θα πρέπει να ξέρεις, όμως, ότι με το retinol sandwiching ναι μεν προστατεύεις το δέρμα σου, όμως δεν επιτρέπεις στη ρετινόλη να κάνει τη δουλειά που θα έκανε μόνη της. Θα αργήσουν, δηλαδή, λίγο να φανούν τα αποτελέσματά της στο δέρμα. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις, όμως, πάντα. Έτσι δεν είναι;

Shopping time

Αν ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει τη χρήση της ρετινόλης και το σκέφτεσαι, go for it. Ξεκίνα με το retinol sandwiching- μια ήπια τεχνική- για να δεις πώς αντιδρά το δέρμα σου στο μαγικό αυτό συστατικό.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις 5 serum ρετινόλης που από τις πρώτες κιόλας χρήσεις θα λατρέψεις. Trust us!