Skin flooding: Η #1 τάση στο skincare για απόλυτη ενυδάτωση της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Skin flooding: Η #1 τάση στο skincare για απόλυτη ενυδάτωση της επιδερμίδας

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και δοκιμάζεις ξανά και ξανά tips, τεχνικές και προϊόντα, σταμάτα. Το skin flooding είναι ο σωτήρας σου.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να έχεις υγιή επιδερμίδα. Αν, άλλωστε, το δέρμα δεν πάρει την απαραίτητη υγρασία που έχει ανάγκη δείχνει ταλαιπωρημένο, θαμπό και στο τέλος καταλήγει να είναι άγριο, αφυδατωμένο. Αν, μάλιστα, εκ φύσεως έχεις ξηρό δέρμα, τότε τα πράγματα εκεί δυσκολεύουν.

Δοκιμάζεις νέα tips και τεχνικές, σκρολάρεις ανελέητα στο TikTok για να βρεις το trick που θα σε σώσει και ρωτάς δεξιά και αριστερά για full ενυδατικά προϊόντα. Και πάλι τίποτα. Αλήθεια, δοκίμασες ποτέ το skin flooding στη ρουτίνα ομορφιάς σου; Πρόκειται για τη #1 τάση στο skincare αυτήν τη στιγμή και υπόσχεται βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ακόμα και της πολύ ξηρής.

10 spray προσώπου για να μην αφυδατώνεσαι από τη ζέστη του κλιματιστικού

Τι είναι το skin flooding

Skin σημαίνει επιδερμίδα, flooding σημαίνει πλημμύρα. Και η τάση αυτή θέλει το δέρμα να «πλημμυρίζει» από υγρασία, αν ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα. Η τάση, λοιπόν, λέει να κάνεις layering προϊόντων σε νωπό δέρμα, αλλά ενδιάμεσα στο κάθε προϊόν να χρησιμοποιείς face mist.

enydatwsi_skin_flooding.jpg

Λέει, επίσης, ότι οι κρέμες και τα serum που θα χρησιμοποιήσεις, πρέπει να έχουν συγκεκριμένα συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη και τα κεραμίδια.

Ο σωστός τρόπος να κάνεις skin flooding

Για να κάνεις σωστά skin flooding πρέπει να ακολουθήσεις και μία σειρά στην εφαρμογή των προϊόντων. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου, λοιπόν, άπλωσε ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ. Ψέκασε με face mist και συνέχισε με serum που περιέχει νιασιναμίδη.

Ψέκασε και πάλι με face mist και ολοκλήρωσε την περιποίηση του δέρματός σου με μια παχιά ενυδατική κρέμα με gel υφή. That’s it!