Αν θέλεις βάθος και διάσταση στο χρώμα μαλλιών σου πες «ναι» στο reverse balayage

Μαρία Ροδίτη
Αν θέλεις βάθος και διάσταση στο χρώμα μαλλιών σου πες «ναι» στο reverse balayage

Ξέχνα το κλασικό balayage και ανακάλυψε το reverse balayage: το hair color trend που δεν θα σε αφήσει να περάσεις απαρατήρητη.

Το balayage σίγουρα το γνωρίζεις και ίσως να το έχεις δοκιμάσει στα μαλλιά σου. Λέω για την τεχνική βαφής, που θυμίζει το άνοιγμα που κάνει στα μαλλιά ο ήλιος το καλοκαίρι, ξεκινώντας με σκούρα ρίζα και καταλήγοντας σε sunkissed ανταύγειες. Ένα χρυσό σπινθίρισμα, δηλαδή, που μοιάζει απόλυτα φυσικό και δίνει ένα freshness στα μαλλιά. Το balayage, λοιπόν, είναι τάση και θα παραμείνει.

Αυτήν την άνοιξη, ωστόσο, έρχεται στο προσκήνιο το αντίστροφο balayage ή αλλιώς reverse balayage για να μας απασχολήσει. Και, όπως λέει και το όνομά του, είναι ακριβώς το αντίστροφο από το balayage, ξεκινώντας με πιο ανοιχτή ρίζα και καταλήγοντας σε σκούρο χρώμα στα μήκη.

Hair frosting: Η νέα τεχνική βαφής μαλλιών που ήρθε να πάρει τη θέση του balayage

Πιο αναλυτικά όμως… τι είναι το reverse balayage;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Balayage σημαίνει στα γαλλικά «σκούπισμα» και αφορά το painting στο χέρι των μαλλιών και συγκεκριμένα ενός πιο ανοιχτού χρώματος από τη φυσική βάση. Στο balayage δεν χρησιμοποιούνται, δηλαδή, αλουμινόχαρτα όπως συμβαίνει με τις ανταύγειες, αλλά η τεχνική γίνεται με πινέλο. Και το κόλπο για τέλειο balayage είναι η εφαρμογή του χρώματος στο σημείο που «χτυπά» τα μαλλιά ο ήλιος.

https://www.instagram.com/p/CptZjQquhFy

Πάμε τώρα στο reverse balayage. Το αντίστροφο balayage αφορά την ανοιχτόχρωμη ρίζα που καταλήγει σκουρόχρωμη και χρησιμοποιείται για να απαλύνει το υπάρχον balayage ή τις ανταύγειες που μπορεί να έχεις κάνει, προσθέτοντας συγχρόνως αντίθεση, διάσταση και βάθος στα μαλλιά. Και είναι ιδανικό για όλες τις γυναίκες. Είτε, δηλαδή, είσαι ξανθιά, είτε μελαχρινή, καστανή ή κοκκινομάλλα, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκο και λαμπερό το balayage στο σπίτι

Το καλύτερο δεν σου είπα. Το reverse balayage δεν θέλει πολύ συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Για να το διατηρείς λαμπερό και φρέσκο, αρκεί να πηγαίνεις στον hair colorist σου κάθε 6 μήνες. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι θα φροντίζεις στο σπίτι τα μαλλιά σου έτσι όπως πρέπει, χρησιμοποιώντας δηλαδή σπρέι θερμοπροστασίας όταν θέλεις να τα ισιώσεις ή να τα κάνεις μπούκλες, σαμπουάν, μάσκα και conditioner ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

Και κάτι ακόμα… Αν θες το reverse balayage σου να είναι ΣΥΓΚΛΟ, πρέπει να διαλέξεις βαφή ΙΝΟΑ της L’ OREAL PROFESSIONEL. Μια βαφή που δεν περιέχει αμμωνία, αλλά είναι βασισμένη στο λάδι και φροντίζει – χωρίς να επιβαρύνει καθόλου- την τρίχα.

Δες στην παρακάτω gallery μερικά reverse balayage και τις βαφές που μπορείς να προτείνεις στον κομμωτή σου.