The bixie cut: Το πιο δυναμικό κούρεμα της σεζόν είναι το τέλειο boost για σγουρά ή λεπτά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
The bixie cut: Το πιο δυναμικό κούρεμα της σεζόν είναι το τέλειο boost για σγουρά ή λεπτά μαλλιά

Κάπου ανάμεσα στο καρέ και το pixie, το bixie cut είναι το τέλειο κούρεμα για εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να ανανεώσουν την εμφάνισή τους χωρίς να θυσιάσουν το στυλ τους.

Κάθε σεζόν νέες τάσεις ξεπετάγονται στον κόσμο της ομορφιάς βάζοντάς μας στον πειρασμό να τις δοκιμάσουμε. Ειδικά την άνοιξη, μάλιστα, που είναι η εποχή της αναγέννησης και της ανανέωσης, μια αλλαγή στην εμφάνιση είναι πάντα must. Την αναζητάμε. Κι αν εσύ βρίσκεσαι σε αυτήν τη φάση τώρα, δεν έχεις παρά να τολμήσεις το bixie cut.

Ναι, μιλώ για αλλαγή στο κούρεμά σου και όχι για όποια κι όποια αλλαγή, αλλά την πιο δυναμική και bold. Βλέπεις, το bixie cut δεν είναι ένα τυχαίο κούρεμα. Είναι statement, κινείται ανάμεσα στο καρέ και το κοντό αγορέ και κάνει εντύπωση με την πρώτη κιόλας ματιά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το Instagram έχει κατακλυστεί από κορίτσια που έχουν ήδη δοκιμάσει το εν λόγω κούρεμα, με την πιο διάσημη να είναι η Emily Ratajkowski.

https://www.instagram.com/p/CqA_LgsMpiH

70s comeback: Οι curtain bangs επιστρέφουν κι έχουμε 10 διαφορετικά κουρέματα για να τις δοκιμάσεις

Τι ακριβώς είναι το bixie cut

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Το bixie είναι το κράμα των λέξεων bob και pixie. Είναι, δηλαδή, ο συνδυασμός των δύο πιο δημοφιλών και κομψών κουρεμάτων στην ιστορία της ομορφιάς: του καρέ και του αγορίστικου κουρέματος. Και πώς μεταφράζεται αυτό οπτικά;

Το bixie cut είναι πιο κοντό από το καρέ και έχει περισσότερη υφή και κίνηση από το pixie. Πρόκειται, στην ουσία, για την εξέλιξη του πιο δημοφιλούς κουρέματος των 90s που είχαν δοκιμάσει τότε πολλές celebrities- βλέπε τη Victoria Beckham-, το οποίο προσφέρεται για πολλά και διαφορετικά χτενίσματα και προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών.

https://www.instagram.com/p/CqAOsDVjieu

«Μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα μαλλιά, ανάλογα με το layering, τα μήκη και το styling. Μπορούμε επίσης να παίξουμε με τη φράντζα και να την αφήσουμε πιο ανέμελη, να τη φέρουμε στη μία πλευρά ή να τη μετακινήσουμε για να αποκτήσουμε ένα πιο κλασικό ή πιο νευρικό στυλ», εξηγεί στην ισπανική Vogue ο Mar Peón, διευθυντής του κομμωτηρίου Menta Beauty Place στην Plaza Castilla της Μαδρίτης.

To bixie cut ενδείκνυται για λεπτά μαλλιά αλλά και για σγουρά

Εάν έχεις λεπτά μαλλιά, το bixie cut είναι το τέλειο κούρεμα για εσένα, καθώς έχει ως στόχο να δώσει σώμα και όγκο στα πλαϊνά και στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ακριβώς εκεί που τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται περισσότερο υφή.

Ωστόσο, το bixie cut δεν είναι ιδανικό μόνο για λεπτά ή ίσια μαλλιά. Και οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά μπορούν να το δοκιμάσουν και να απογειώσουν το στυλ τους. Κι αυτό, γιατί οι μπούκλες θα αποκτήσουν μια πιο ενδιαφέρουσα κίνηση στο κεφάλι, καλύπτοντας το μέτωπο έτσι ώστε να μοιάζουν με αφέλειες.

Και το καλύτερο από όλα δεν στο είπα ακόμα… Το bixie cut χτενίζεται πανεύκολα- ακόμα και με τα χέρια μόνο-, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερο styling. Ίσως και καθόλου.

Συνέχισε τώρα στην gallery για να πάρεις όλο το hair inspo που χρειάζεσαι!