Expensive bob: Το πιο στυλάτο καρέ που θα γίνει talk of the town την άνοιξη

Μαρία Ροδίτη
Expensive bob: Το πιο στυλάτο καρέ που θα γίνει talk of the town την άνοιξη

Σίγουρα έχεις ακούσει για το expensive blonde και το expensive brunette. Για το expensive bob τι ξέρεις; Εμείς ξέρουμε ότι θα είναι σίγουρα ανάμεσα στα top κουρέματα αυτής της σεζόν.

 

Στα τέλη του 2021 μπήκε ο όρος «expensive» μπροστά από ένα συγκεκριμένο καστανό και στις αρχές του 2022 τον είδαμε να χαρακτηρίζει ένα ξανθό. Το μεν πρώτο αφορούσε ένα καστανό χρώμα που έμπλεκε πολλά καστανά δίνοντας διάσταση στα μαλλιά, το δε expensive blonde είχε να κάνει με ένα σκούρο ξανθό, μια ζεστή απόχρωση με διάσταση, που κολακεύει τόσο τα κορίτσια που είναι ήδη ξανθά όσο και τις καστανές. Και οι συγκεκριμένες αποχρώσεις συνεχίζουν να παίζουν και το 2023.

Μαζί τους, όμως, και για να συμπληρωθεί η τριάδα έρχεται το expensive bob: το καρέ κούρεμα που θα γίνει talk of the town τη φετινή σεζόν και που – όπως λέει το όνομά του – είναι «ακριβό», πολυτελές, άρα απόλυτα κομψό.

Το νέο Parisian chic κούρεμα της Χριστίνας Κοντοβά είναι η απόλυτη τάση της άνοιξης

Τι είναι το expensive bob

Το expensive bob αφορά σε ένα κοντό καρέ κούρεμα, το οποίο είναι αρκετά έντονο και τετραγωνισμένο. Είναι, δηλαδή, γεωμετρικό και έχει 90s vibes.

https://www.instagram.com/p/CjQ08w2PCD1

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που τα καρέ είχαν layers, τώρα το νέο αυτό καρέ δεν έχει κανένα φιλάρισμα. Είναι ίσιο και «αιχμηρό» μέχρι το τελευταίο εκατοστό.

Πώς θα διατηρείς stylish το expensive bob και πώς θα το χτενίζεις

Για να είναι το «ακριβό» καρέ σου σαν την πρώτη μέρα που επισκέφθηκες το κομμωτήριο, θα πρέπει να το φρεσκάρεις κάθε 6 εβδομάδες με τον κομμωτή σου. Από εκεί και πέρα, μόνη σου, μπορείς να το χτενίζεις όπως θέλεις.

Μπορείς, δηλαδή, να το αφήνεις ίσιο, ανάλαφρο, άρα πιο θηλυκό, ή να χρησιμοποιείς rollers για oversized μπούκλες – δύο χτενίσματα που έχουν ξεκάθαρα 90s αναφορές.

Δες τώρα στην παρακάτω gallery υπέροχα expensive bobs και… μήπως να ετοιμαστείς σιγά-σιγά για μια αλλαγή;