«Espresso Makeup»: Οι καφέ αποχρώσεις είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ του φθινοπώρου

Ευαγγελία Αλπίδου

Καφέ lip glosses που κάνουν τα χείλη να μοιάζουν με γλασαρισμένα donuts και grunge smokey eyes σε σοκολατί τόνους, έρχονται να δημιουργήσουν τα πιο cozy beauty looks.

Μπορεί το Latte makeup να γεφύρωσε το χάσμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, αλλά τώρα έρχεται να πάρει την σκυτάλη ένα νέο trend, το οποίο ακούει στο όνομα «Espresso Makeup».

https://www.instagram.com/p/CypuKxIo7lB/

Latte makeup VS Espresso makeup

To Latte makeup έχει κρεμώδης και ανοιχτές αποχρώσεις -όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το χρώμα του καφέ, απ' όπου έχει πάρει το όνομα-, ενώ το Espresso makeup έχει πιο σκούρες αποχρώσεις. Οι ζεστοί τόνοι οι οποίοι θυμίζουν το χρώμα που έχει το μέλι πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, ήταν από τις must επιλογές τους μήνες του καλοκαιριού, αλλά το χειμώνα κατευθυνόμαστε περισσότερο στα χρώματα της μαύρης σοκολάτας.

Ashi-HC-bks-F23-029.jpg

Οι καφέ αποχρώσεις είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ του φθινοπώρου. Καφέ lip gloss που κάνουν τα χείλη να μοιάζουν με γλασαρισμένα donuts, grunge smokey eyes σε σοκολατί τόνους και καφέ eyeliners, έρχονται να δημιουργήσουν τα πιο cozy beauty looks. Το espresso makeup έρχεται σε αντίθεση με την λευκή επιδερμίδα, ενώ ταιριάζει τέλεια με την χρωματική παλέτα που επικρατεί στα fluffy ρούχα της σεζόν.

Το νέο makeup trend είναι για όλες! Το espresso makeup ταιριάζει τέλεια σε καστανά και μαύρα μάτια, άλλα ο συνδυασμός με καστανοπράσινα μάτια θα χαρίσει ένα cat eye look, το οποίο θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Η βάση του espresso makeup είναι σε ουδέτερο τόνο, με ελαφριές στρώσεις. Σκοπός σε αυτό το trend είναι να δώσουμε έμφαση στο βλέμμα και στα χείλη, αφήνοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά με απαλά και ουδέτερα χρώματα.

Situationist-clp-F23-002.jpg

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά beauty items τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πιο hot espresso makeup.