Makeup alert! Αυτές είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ που θα δούμε παντού το 2024

Ευαγγελία Αλπίδου
Makeup alert! Αυτές είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ που θα δούμε παντού το 2024

Τα trends του 2024 είναι για όλους, είτε είσαι λάτρης της clean girl αισθητικής είτε σου αρέσουν οι πειραματισμοί.

Η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς είναι πάντα δύσκολη. Προσπαθούμε να βάλουμε σε μία τάξη και σε πρόγραμμα όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, ίσως μία ξένη γλώσσα, ένα πτυχίο, να οργανώσουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό… Επίσης, η διάθεση για ένα φρεσκάρισμα στην εμφάνισή μας είναι από τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό. Θέλουμε να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με την πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι η στιγμή, λοιπόν, που αναρωτιόμαστε ποια είναι τα trends που θα υπάρξουν προσεχώς, αλλά και πώς μπορούμε να τα υιοθετήσουμε στην εμφάνισή μας.

https://www.instagram.com/p/Cq6WOBqPd_b/

Ως beauty addicts, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τάσεις που έρχονται και παρέρχονται κάθε χρονιά. Το 2023, είδαμε στα beauty trends να δίνονται ονόματα από τα αγαπημένα μας ζεστά ροφήματα με το latte makeup και το strawberry girl makeup να είναι από τα πιο δημοφιλή. Τι ισχύει όμως για το 2024; Μέσα από τα φαντασμαγορικά catwalks και τους μεγαλύτερους makeup artists (Michael Anthony, Patrick Ta) έχουμε μάθει πρώτες για τα makeup trends που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις μας αυτή τη χρονιά.

Τα trends του 2024 είναι για όλους! Είτε είσαι λάτρης της clean girl αισθητικής είτε σου αρέσουν οι πειραματισμοί. Έντονα ζυγωματικά, blackberry lips και undertone μεταλλικές σκιές έρχονται να γεμίσουν με χρώμα και λάμψη τα beauty looks μας. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Undertone Eyeshadow

Laquan-Smith-ham-S22-003.jpg

Τα έντονα χρώματα γύρω από τα μάτια είναι αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, με το Euphoria trend να αποκτά τη δική του δυναμική. Το 2024, θα δούμε smokey eye looks με έντονες σκιές και eyeliners να φωτίζουν το βλέμμα και να δημιουργούν ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα. Για το καθημερινό μακιγιάζ, επίλεξε μία clean βάση, με απαλά ροζ ζυγωματικά και juicy, γυαλιστερά χείλη. Με πιο απλά λόγια, άσε το βλέμμα σου να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Ombre lips

Annakiki-bbt-S23-027.jpg

Τα ombre lips από τα '90s κάνουν ένα δυνατό come back αυτή τη χρονιά. Το συγκεκριμένο trends δίνει έμφαση στο περίγραμμα των χειλιών με μία αρκετά πιο σκούρα απόχρωση από το φυσικό χρώμα των χειλιών. Συγκεκριμένα, για να πετύχεις τα τέλεια ombre lips θα χρειαστείς ένα καφέ ή ένα μαύρο μολύβι χειλιών, το οποίο μπορείς να εφαρμόσεις πάνω από οποιοδήποτε χρώμα κραγιόν. Το καφέ είναι το χρώμα που χρησιμοποιούσαν στα αγαπημένα '90s, ενώ χαρίζει ένα πιο smooth αποτέλεσμα. Προσοχή, μην σχεδιάσεις μόνο το περίγραμμα. Για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα εφάρμοσε λίγο από το μολύβι στο εσωτερικό των χειλιών. Τέλος, πρόσθεσε το αγαπημένο σου διάφανο lip gloss και θα έχεις δημιουργήσει σαρκώδη χείλη σε χρόνο dt!

Highlighter

Η λάμψη δεν είναι μόνο για τις γιορτές! Αντιθέτως, επιβάλλεται όλο τον χρόνο. Τα highlighters θα τονίσουν τα ζυγωματικά, ενώ οι σκιές με glitter θα φωτίσουν ακόμα περισσότερο το βλέμμα. Οι σαμπανιζέ αποχρώσεις είναι από τις must have επιλογές γιατί ταιριάζουν σε όλους τους τόνους της επιδερμίδας, ενώ μπορούν να φορεθούν στις all day εμφανίσεις. Πρόσθεσέ λίγη από τη λάμψη στα ζυγωματικά, στο πιγούνι, στη μύτη, στο επάνω χείλος, στα βλέφαρα και… είσαι έτοιμη!

Έντονα ζυγωματικά

Ujoh-clp-F23-004-(1).jpg

Το συγκεκριμένο trend είναι για τις λάτρεις της clean girl αισθητικής. Τα έντονα ροζ ζυγωματικά χαρίζουν μία νεανική όψη στην επιδερμίδα και την κάνουν να ακτινοβολεί από φρεσκάδα και λάμψη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ρουζ επάνω στα ζυγωματικά και ελάχιστη ποσότητα επάνω ακριβώς από τα τοξωτά φρύδια. Αυτό το beauty tip θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός φυσικού lifting και θα κάνει το βλέμμα σου να αποκτήσει μία πιο ανορθωμένη όψη.