Το αντισηπτικό των χεριών φθείρει το δαχτυλίδι αρραβώνων σου;

Νατάσσα Σχοινά
Το αντισηπτικό των χεριών φθείρει το δαχτυλίδι αρραβώνων σου;

Τι συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό

Αν κάτι χρησιμοποιείται στο έπακρο αυτό το διάστημα, αυτό είναι το αντισηπτικό. Η έξαρση του κορονοϊού κρίνει απαραίτητο τον καθαρισμό και την απολύμανση των χεριών ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διασπορά και τη μετάδοση των μικροβίων. Κι αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Ωστόσο, αυτό που σίγουρα έχεις παρατηρήσει είναι το γεγονός ότι ακριβώς λόγω της αυξημένης χρήσης τέτοιων προϊόντων αρχίζουν να γίνονται ορατές κάποιες δυσάρεστες συνέπειες, όπως, για παράδειγμα, ξηρότητα στο δέρμα. Τι γίνεται, όμως, με το δαχτυλίδι αρραβώνων;

Σύμφωνα με το Brides, το αντισηπτικό μπορεί να φθείρει πιο γρήγορα το τελείωμα του λευκού χρυσού και να μειώσει τη λάμψη των μετάλλων με τον χρόνο.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις την απολύμανση που κάνεις στα χέρια σου, ειδικά αυτήν την περίοδο με μία πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ιδανική επιλογή είναι πρώτα να αφαιρείς το δαχτυλίδι και μετά να εφαρμόζεις τέτοια προϊόντα.

Όσο για το ίδιο το δαχτυλίδι, καλό είναι να το πλένεις βυθίζοντάς το σε ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.