Τι αλλαγές θα δούμε στους γάμους μετά τον κορονοϊό

Τι αλλαγές θα δούμε στους γάμους μετά τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός εκ των πραγμάτων θα αλλάξει λίγο το σκηνικό.

Η περίοδος της καραντίνας πέρασε. Τουλάχιστον αυτής που μας ήθελε με εγκλεισμό στο σπίτι και έξοδο μόνο με την αποστολή μηνύματος στο 13033. Τώρα, λίγες μέρες μετά την άρση της, αρχίζουμε πάλι να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας και ψάχνουμε τους τρόπους που θα κάνουμε ό,τι και πριν με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται.

Οι γάμοι ανήκουν στις τελετές που έχουν πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό λόγω κατάστασης και η απορία όλων ήταν πώς θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής, ώστε και να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια και να διασκεδάζουν οι νεόνυμφοι κι οι καλεσμένοι.

Τι έχουμε ακούσει, λοιπόν, μέχρι στιγμής για το κομμάτι των γάμων και των δεξιώσεων μετά την επέλαση του κορονοϊού:

  • Μικρότερες λίστες καλεσμένων. Δεδομένου ότι πλέον όλοι πρέπει να κρατάμε τις ανάλογες αποστάσεις μεταξύ μας, ειδικά με ανθρώπους που δεν αποτελούν μέλη της άμεσης οικογένειάς μας, οι καλεσμένοι δε γίνεται να είναι όσοι στο παρελθόν. Ο αριθμός τους πρέπει να ρυθμίζεται ανάλογα με το μέγεθος του χώρου στον οποίο καλούνται να παρευρεθούν.
  • Μεγαλύτεροι χώροι και διπλάσιος αριθμός σε τουαλέτες, για να μπορούν οι καλεσμένοι να είναι διεσπαρμένοι μέσα στον χώρο και να έρχονται στην ελάχιστη επαφή με τους γύρω τους.
  • Δεξιώσεις γάμων με απόσταση μεταξύ των καλεσμένων. Τα τραπέζια, που κατά κανόνα ήταν μεγάλα και μεστά σε κόσμο, πλέον θα έχουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, με την κατάλληλη απόσταση ανάμεσά τους.
  • Τέλος στον μπουφέ. Το φαγητό θα σερβίρεται στο τραπέζι, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός γύρω από τον μπουφέ, αλλά και να μην πιάνουν πολλοί τα ίδια κουζινικά.
  • Υγρά απολυμαντικά σε κάθε χώρο, ακόμα και στα τραπέζια για να υπάρχει συχνός καθαρισμός των χεριών.
  • Online streaming αντί παρουσίας για τις ευπαθείς ομάδες, αφού αυτές είναι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό.

Είδαμε μέχρι κι αυτό: