Heirloom Ring: Το δαχτυλίδι αρραβώνα με το ιδιαίτερο παρελθόν

Νατάσσα Σχοινά
Heirloom Ring: Το δαχτυλίδι αρραβώνα με το ιδιαίτερο παρελθόν

Μία νέα, πολύ ρομαντική τάση παρατηρείται το 2020.

Ο γάμος είναι ένας θεσμός της κοινωνίας. Για πολλούς, είναι μόνο αυτό. Ένα διαδικαστικό βήμα στη σχέση δύο ανθρώπων, πολλές φορές ακόμα και για πρακτικούς λόγους. Κι εκεί είναι που τείνει να χάνεται η πραγματική ουσία πίσω από αυτήν την εξελισσόμενη ως συνήθεια. Ναι, είναι συνήθεια, αλλά εμείς δε θα τη δούμε από την διεκπεραιωτική άποψη του θέματος, αλλά από το νόημα που πρέπει να έχει.

Η μέρα δεν είναι μόνο ένα party. Θα κάνεις το ανάλογο shopping, θα διακοσμήσεις την εκκλησία, θα οργανώσεις τη δεξίωση, αλλά τελικά ένας είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά: Το ζευγάρι να γιορτάσει την κοινή του ζωή και κάθε τι θα έπρεπε να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το δαχτυλίδι αρραβώνα είναι αυτό που θα αποτελέσει την έναρξη αυτής της πορείας. Γι’ αυτό και συνήθως, όταν έρχεται η στιγμή της αγοράς, ο γαμπρός προσπαθεί να βρει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη σύντροφό του.

Μέσα στο 2020 και σύμφωνα με το Etsy, ένα δαχτυλίδι αρραβώνα έχει σημειώσει 20% αύξηση στις αναζητήσεις κι αυτό είναι η κατηγορία του vintage / heirloom ring. Πρόκειται ουσιαστικά για δαχτυλίδια που φέρουν μαζί τους αυτήν τη βαρύτητα του παρελθόντος, την κλάση, τον ρομαντισμό και την αίσθηση των αναμνήσεών του. Κάτι που τα πιο καινούργια και μοντέρνα σχέδια δεν μπορούν να δώσουν. Όχι γιατί δεν είναι ωραία, αλλά γιατί ο όμορφος, μεν, πιο εκσυγχρονισμένος, δε, χαρακτήρας τους τα προορίζει για κάτι διαφορετικό.

Τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια έχουν διάφορα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, όπως τα γεωμετρικά σχέδια, τα στοιχεία της φύσης -φύλλα και λουλούδια-, οι χάντρες και το φιλιγκράν, δηλαδή το σχέδιο όπου το μέταλλο φορμάρεται με τέτοιον τρόπο που μοιάζει με κορδέλα.