Ακυρώθηκε ο γάμος και τα έχεις βάψεις μαύρα; Πώς θα το διαχειριστείς

Πατούλια Κατερίνα
Ακυρώθηκε ο γάμος και τα έχεις βάψεις μαύρα; Πώς θα το διαχειριστείς

Αυτό το καλοκαίρι πολλοί γάμοι ακυρώθηκαν

Έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες, βρήκες νυφικό και νυφικά παπούτσια, επέλεξες εκκλησία και το μέρος που θα το γιορτάσετε, έστειλες και τα προσκλητήρια και …τώρα πρέπει να τα ακυρώσεις, καθώς ο γάμος δεν θα γίνει!

Zητήσαμε από την ειδικό Μαρίνα Μόσχα, να μας βοηθήσει, ειδικά τις μέλλουσες νυφούλες που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν τον γάμο τους, να δουν τα πράγματα με αισιόδοξη ματιά.

Αρκετοί γάμοι ακυρώθηκαν ή έγιναν με άλλες προϋποθέσεις λόγω της πανδημίας, όπου κάποιοι από αυτούς έγιναν με τη παρουσία γονιών και κουμπάρων μόνο, κάποιοι άλλαξαν από την εκκλησία στο …δημαρχείο και άλλοι αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας!

Υπάρχουν όμως και κάποιες ακυρώσεις «δια παντός», όπου τελικά ο γαμπρός ή η νύφη άλλαξε γνώμη! Νιώθεις πως ήρθε το τέλος του κόσμου;

Νιώθεις πως δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση, τι να πεις και τι να εξηγήσεις;

Πώς θα ειδοποιήσεις συγγενείς και φίλους;

Ναι, μπορεί να αναβλήθηκαν τα σχέδιά σου και το κοριτσίστικο όνειρο με το λευκό νυφικό να γκρεμίστηκε, δεν σημαίνει όμως πως ήρθε και το τέλος του κόσμου! Συμβαίνει, ναι καλά διάβασες, αν και όχι τόσο συχνά, συμβαίνει!

Έχεις σκεφτεί όμως πως ίσως καλύτερα τώρα, παρά μετά; Αν τελικά ο γάμος αυτός θα έκανε και τους δυο σας να δυστυχήσετε; Θα προτιμούσες δηλαδή να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νυφούλα και αυτή η ευτυχισμένη σας στιγμή να αποδειχτεί «κάλπικη»;

Ασφαλώς και νιώθεις ανάμεικτα συναισθήματα να αναβλύζουν από μέσα σου, συναισθήματα που κυμαίνονται από την οργή και τον θυμό έως την πλήρη ματαίωση, την απογοήτευση, την στενοχώρια, το πένθος! Ναι, βιώνεις μία απώλεια, την απώλεια του ονείρου, την απώλεια του γάμου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Δεν σημαίνει όμως πως δεν θα γίνεις ποτέ νυφούλα εάν και εφόσον το επιθυμείς… και με έναν άνθρωπο μάλιστα που αξίζει να είναι δίπλα σου, έναν άνθρωπο που «δεν θα το βάλει στα πόδια». Έναν άνθρωπο που θα είναι εκεί να σε στηρίξει, να σε φροντίσει αλλά και να δεχτεί την δική σου φροντίδα…

Όσον αφορά στις ετοιμασίες που έχεις ήδη κάνει, καλό θα είναι να τις αναθέσεις σε ένα έμπιστο άτομο ώστε να μην έχεις να απολογείσαι ή να ρυθμίζεις λεπτομέρειες που με τόση χαρά τακτοποίησες. Και ασφαλώς δεν έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν!

Ευχαριστούμε τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο, MA Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
https://marinamoscha.wordpress.com
https://www.facebook.com/marinamoscha