Πώς θα μικρύνεις τη λίστα του γάμου σου λόγω του κορονοϊού

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα μικρύνεις τη λίστα του γάμου σου λόγω του κορονοϊού

Αυτές οι ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις 

Είχες κανονίσει τον γάμο σου εδώ και μήνες. Προγραμμάτισες τα πάντα ώστε να είναι στην εντέλεια και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Η διακόσμηση, το φαγητό, η δεξίωση, οι θέσεις, οι καλεσμένοι… Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη μέρα και το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να αντέξεις την αναμονή. Οι μήνες περνούσαν, έφτανες όλο και πιο κοντά, ώσπου ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια. Έκανε την εμφάνισή του και ουσιαστικά άλλαξε τις ζωές μας προσαρμόζοντάς τες στα δικά του δεδομένα.

Οι μεγάλες συναθροίσεις εκ των πραγμάτων περιορίστηκαν στο ελάχιστο και μεγάλα γεγονότα, όπως ο γάμος, που κατά κανόνα συγκέντρωναν πολύ κόσμο, αναγκαστικά έπρεπε να μικρύνουν τη λίστα τους, για να μπορεί ο εκάστοτε χώρος να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους προσκεκλημένους. Και, όταν έρχεται αυτή η ώρα, πώς θα καταλήξεις στον τρόπο με τον οποίο θα κάνεις το τελικό cut;

  • Αν δε θες να ασχοληθείς καθόλου εσύ με το συγκεκριμένο κομμάτι και βρίσκεσαι και στην αντίστοιχη οικονομική άνεση, ένας wedding planner αποτελεί μία εξαιρετική λύση. Αναλαμβάνει εκείνος τη λίστα κι ό,τι αυτή απαιτεί κι εσύ απλώς απολαμβάνεις τα ευχάριστα της διαδικασίας.

  • Αν πρέπει να κάνεις μόνη σου τη διαλογή, ξεκίνα με τα βασικά: Ποιους ανθρώπους θες οπωσδήποτε να δεις στον γάμο σου; Ποιους δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς ότι θα λείπουν; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους μιλάς σε καθημερινή βάση και δεν έχετε τόσο στενή σχέση; Μήπως δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι το plus one του συνοδού; Ποιοι θα μπορούσαν να δώσουν το παρών σε μία διαδικτυακή μετάδοση του γάμου;

Αν θέσεις αυτές τις ερωτήσεις, πολύ πιο εύκολα θα καταλήξεις στο ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα παραμείνουν στη λίστα των καλεσμένων και ποιοι όχι.