Τι αλλάζει στους γάμους όσον αφορά το φαγητό και το σερβίρισμα των cocktail

Τι αλλάζει στους γάμους όσον αφορά το φαγητό και το σερβίρισμα των cocktail

Ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το 2020 τα πράγματα άλλαξαν πολύ με την επέλαση της πανδημίας, τόσο στις προσωπικές μας ζωές, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως δεν είναι οι μόνοι τομείς στη ζωή μας που επηρεάστηκαν. Αλλαγές έγιναν και σε διοργανώσεις, events αλλά και σε γάμους και δεξιώσεις. Ειδικά στο κεφάλαιο γάμος και στη δεξίωση είδαμε πολλές αλλαγές. Χρόνια πριν, το «έθιμο» ήθελε το ζευγάρι να κάνει ένα παραδοσιακό καθιστικό δείπνο για τους καλεσμένους του, κάτι που φέτος δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Τα ζευγάρια επέλεξαν μοναδικές επιλογές φαγητού για να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους. Κατά βάση υπήρχαν μπουφέδες και fingerfood ενώ δεν πραγματοποιούνταν και ο κλασικός χαιρετισμός στο ζευγάρι με χειραψία και φιλί. Τι περιλαμβάνει όμως το 2021 γι’ αυτόν τον κλάδο; Με τους γάμους να φαίνονται λίγο διαφορετικοί, ειδικά για όσους προγραμματίζουν νωρίτερα μέσα στο έτος, μπορεί να είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Αλλά ειδικοί του κλάδου ανέφεραν τι πιστεύουν πως θα είναι μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις για τη διατροφή των καλεσμένων σου το 2021.

#1. Αυτόνομα ορεκτικά

Οι ώρες κοκτέιλ εξακολουθούν να πραγματοποιούνται, ειδικά αν είναι σε εξωτερικό χώρο. Ωστόσο, η μέθοδος εξυπηρέτησης για μια τυπική δεξίωση κοκτέιλ σίγουρα επαναπροσδιορίζεται. Οι ιδιοκτήτες catering εξετάζουν να συμπεριλάβουν στις παροχές τους την ανάπτυξη μεμονωμένων κουτιών ή σανίδων αλλαντικών, σερβίρισμα αντικειμένων μενού που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και επιλογές ορεκτικών που σερβίρονται σε σουβλάκια.

#2. Μπουφέδες

Δεν ξεγράφουμε εντελώς τους μπουφέδες της δεξίωσης για το 2021, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τυπικός μπουφές αυτοεξυπηρέτησης πιθανότατα δεν θα εμφανίζεται σε πολλούς γάμους στο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να το ξεπεράσεις. «Υποστηρίζουμε έντονα τους «παρευρισκόμενους» μπουφέδες», λέει ο Beth Griffiths της Whoa Nelly Catering. «Έχοντας το μπουφέ στελεχωμένο με προσωπικό για να μπει το φαγητό στο πιάτο, περιορίζεις τον αριθμό των χεριών που αγγίζουν τα σκεύη». Υπάρχει επίσης η δυνατότητα/πιθανότητα να υπάρχουν δύο χώροι με μπουφέ για να μπορούν οι καλεσμένοι να διαχωρίζονται σε όλο τον χώρο για να αποφευχθεί το υπερβολικό πλήθος. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μένουν αρκετή ώρα στην ουρά.

#3. Εμφιαλωμένα ή κονσερβοποιημένα κοκτέιλ

Τα μπαρ είναι σίγουρα εδώ για να μείνουν για το 2021. Ωστόσο, η τυπική ρύθμιση μπαρ μπορεί να περιλαμβάνει ασπίδες από πλεξιγκλάς. Τα επώνυμα κοκτέιλ είναι ακόμα σίγουρα στο παιχνίδι, αλλά υπάρχουν μερικές χαριτωμένες τάσεις που εμφανίζονται καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου στοχεύουν να προσφέρουν επιλογές ποτού για οποιοδήποτε στυλ υπηρεσίας. «Υπάρχει σίγουρα μια τάση εμφιαλωμένων ποτών ή κονσερβοποιημένων κοκτέιλ», λέει ο Griffiths. «Μπορεί να παραχθεί ένα ποτό με το μονόγραμμα κάποιο σε ένα κουτί ή ένα μπουκάλι και στη συνέχεια να τεθεί σε χαριτωμένη συσκευασία».

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος για να αγχώνεσαι, καθώς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι καλεσμένοι σου και θα φάνε και θα πιούν. Αυτό που μένει είναι να εξακριβωθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορείς να καλέσεις.