Η πανδημία άλλαξε τους γάμους! Το microwedding είναι η τάση που ήρθε για να μείνει

Μαρία Ροδίτη
Η πανδημία άλλαξε τους γάμους! Το microwedding είναι η τάση που ήρθε για να μείνει

Μεταξύ μας… Καμία νύφη δεν θέλει στον γάμο της άπειρους – και άγνωστους πολλές φορές- καλεσμένους. Και το microwedding ήρθε για να βάλει «φρένο» σε όλο αυτό!

Οι περισσότεροι ελληνικοί γάμοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τους πολλούς – πάρα πολλούς – καλεσμένους και τα πολλά έξοδα για να είναι όλα στην εντέλεια. Ανθοδέσμη, νυφικό, μπομπονιέρες, γαμπριάτικο κοστούμι, στολισμός εκκλησίας, προσκλητήρια, στέφανα… Όλα αυτά κι άλλα τόσα που χρειάζεται ένας γάμος σε συνδυασμό με τον αριθμό των καλεσμένων έκαναν το budget του ζευγαριού πολλές φορές να ασφυκτιά.

Όχι πια, όμως! Γιατί με την έλευση της πανδημίας το κεφάλαιο «γάμος» άλλαξε αρκετά. Ο γάμος με τις φαμφάρες και τους αμέτρητους καλεσμένους έδωσε τη θέση του στο microwedding. Και -εδώ που τα λέμε- έκανε τους νεόνυμφους να απολαμβάνουν πραγματικά αυτήν τη μέρα ένωσής τους και όχι να τρελαίνονται από το άγχος για το αν όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι.

taseis daxtylidia arravwnwn 2022

Bride to be! Οι 5 πιο hot τάσεις στα δαχτυλίδια αρραβώνων το 2022

Τι είναι το microwedding

Micro-wedding! Το λέει και η λέξη. Ο γάμος σε πολύ κλειστό κύκλο, δηλαδή ο γάμος που δεν έχει πολλούς καλεσμένους. Και όταν το λέμε αυτό εννοούμε ότι αντί το ζευγάρι να καλέσει, για παράδειγμα, 150 άτομα στον γάμο του, τελικά καλεί μόλις 15. Τους πολύ στενούς φίλους, δηλαδή, και τους κοντινούς συγγενείς.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι γίνονται «εκπτώσεις» σε όλη την προετοιμασία του γάμου. Σίγουρα το κόστος είναι πολύ λιγότερο, η προετοιμασία πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική, αλλά και η αίσθηση ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 πολύ μεγαλύτερη.



Το microwedding, όπως καταλαβαίνεις, έχει πολλά ατού τόσο για το νέο ζευγάρι όσο και για τους καλεσμένους και πρόκειται για μια τάση που… ήρθε για να μείνει!

Τα οφέλη του microwedding

#1 Είναι η πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από τον Covid-19

Η ταχύτατη εξάπλωση του Covid-19 το τελευταίο διάστημα σίγουρα έχει αγχώσει και εσένα, αν σκέφτεσαι να παντρευτείς άμεσα. Η λύση του microwedding, λοιπόν, είναι ό,τι καλύτερο τόσο για να μην αγχώνεσαι μήπως υπάρξει διασπορά του ιού στον γάμο σου, αλλά και για να προστατεύσεις όλους τους καλεσμένους (όσο φυσικά αυτό είναι εφικτό).

#2 Η λίστα με τους καλεσμένους σου θα περιέχει τα άτομα που πραγματικά επιθυμείς να έρθουν στον γάμο σου

Πόσα και πόσα ζευγάρια δεν έχουν βγάλει «υποχρεώσεις» καλώντας στον γάμο τους ανθρώπους που ίσως έχουν δει μια-δυο φορές στη ζωή τους; Ρητορική είναι η ερώτηση.

https://www.instagram.com/p/CYdkYDetpvZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το microwedding, λοιπόν, σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις κοντά σου αυτήν την τόσο σημαντική μέρα πραγματικά μόνο αυτούς που αγαπάς και σε αγαπούν. Αυτούς με τους οποίους θέλεις να γιορτάσεις και που ξέρεις πως δεν θα λένε… διάφορα πίσω από την πλάτη σου. Έλα, παραδέξου το! Λέγονται και γίνονται πολλά τέτοια στους γάμους.

#3 Δεν σου δημιουργείται τόσο έντονο stress

Άπειροι καλεσμένοι, επιλογή μενού, μπομπονιέρες, προσκλητήρια… Βάλε με νου σου πόσα πρέπει να οργανώσεις και να έχεις στην εντέλεια πριν τον γάμο σου. Όταν, μάλιστα, οι καλεσμένοι είναι πάρα πολλοί το stress γίνεται ολοένα και περισσότερο.

Ενώ… Με το microwedding; Με την ησυχία σου τα έχεις κανονίσει όλα, χωρίς τρέξιμο και άγχος, μιας και στο πλευρό σου θα έχεις μόνο τους πολύ αγαπημένους σου.

Μην πας πουθενά! Θα δεις κι άλλα οφέλη του microwedding στην gallery και είμαι σίγουρη πως… θα σου φύγει κάθε επιθυμία για έναν γάμο με εκατοντάδες κόσμο!

Cover photo: @rockmywedding

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cheers to winter! 10 ιδέες για το προσκλητήριο του γάμου σου

17 διάσημα ζευγάρια που επέλεξαν τον χειμώνα για να παντρευτούν και άφησαν εποχή