Ανακαλύπτοντας την «τέχνη» του healthy snacking

Ανακαλύπτοντας την «τέχνη» του healthy snacking

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η υγιεινή διατροφή παραμένει σταθερά για μία ακόμη χρονιά, μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον χώρο της διατροφής και όχι άδικα, αφού είναι εκείνη που υπόσχεται στους υποστηρικτές της μία καθημερινότητα γεμάτη ευεξία και συνεπώς μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, όλο και περισσότεροι foodies influencers μας παρακινούν μέσα από αναρτήσεις στα SoMe, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους για μία healthy διατροφή. Αυτό οφείλεται στο ότι ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι έχει αυξηθεί πλέον και ένα καλός τρόπος να ισορροπήσουμε τις επιπτώσεις του καθιστικού τρόπου ζωής που τείνουμε να αποκτήσουμε, είναι βελτιώνοντας τις διατροφικές μας συνήθειες.

Παρόλα αυτά, δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους μας, να αλλάξουμε από τη μία μέρα στην άλλη τη διατροφή μας, πόσω μάλλον εάν ο ελεύθερος χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε σε αυτό το κομμάτι, είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Σε κάθε περίπτωση, όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά μας, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως πραγματοποιώντας καθημερινά μικρά βήματα, μπορούμε να καταφέρουμε να αποκτήσουμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Πώς θα τα καταφέρουμε; Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της «τέχνης» του healthy snacking, δηλαδή ενός ωφέλιμου και συγχρόνως ευέλικτου τρόπου διατροφής, ο οποίος προσαρμόζεται στο δικό μας πρόγραμμα και τις δικές μας ανάγκες.

Ένας σύγχρονος τρόπος ζωής με σύγχρονες διατροφικές συνήθειες

Είτε εργαζόμαστε από το σπίτι, είτε συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στο γραφείο, οι καθημερινές μας υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές, που δεν θέλουμε να σπαταλάμε τον προσωπικό μας χρόνο στην κουζίνα. Επομένως, ένας σύγχρονος τρόπος ζωής, αναπόφευκτα επιβάλλει και έναν σύγχρονο τρόπο διατροφής. Θέλοντας, λοιπόν, να παραμένουμε συνεπείς στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά και σε μία ισορροπημένη διατροφή, λέμε «ναι» στα υγιεινά snacks που μας κρατούν χορτάτες και ανάλαφρες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να χρειάζονται προηγουμένως μία πολύωρη προετοιμασία. Ακριβώς για αυτό, έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας ή το συρτάρι του γραφείου μας, μία συσκευασία από τις φρυγανιές σουηδικού τύπου Wasa. Διότι μας δίνουν καθημερινά έμπνευση να δημιουργούμε σπιτικά, θρεπτικά snacks, τα οποία μας συντροφεύουν όλη μέρα.

Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές. Για την ακρίβεια, μπορούμε να προσθέσουμε στα ημερήσια γεύματά μας τις Wasa Original, τις Fibre με αλεύρι ολικής και πίτουρο σιταριού, τις Μusli Gourmet με δημητριακά, νιφάδες και άρωμα κανέλα, τις Sesame Gourmet, τις Wholegrain, τις Sesame and Sea Salt δίχως γλουτένη και τις πολύ λεπτές φρυγανιές Delikatess, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν μαγιά και παρασκευάζονται με τη διαδικασία του «ψυχρού ψησίματος».

psisimatoss

Μπορεί η υγιεινή διατροφή να είναι συγχρόνως απολαυστική;

Σε αρκετές από εμάς, έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση πως μία υγιεινή διατροφή σημαίνει αυτόματα και λιγότερη απόλαυση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως είναι πως το ένα δεν αναιρεί απαραίτητα το άλλο, καθώς υπάρχουν επιλογές που είναι θρεπτικές και άκρως απολαυστικές ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται να στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις για να αποκτήσουμε μία διατροφή υψηλής θρεπτικής αξίας. Αρκεί να ανακαλύψουμε τα snacks που μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο, όπως είναι οι φρυγανιές σουηδικού τύπου με αλεύρι ολικής άλεσης που είναι «πλούσιες» σε φυτικές ίνες, χωρίς να είναι πολύ γλυκές, και μπορούν να γίνουν η τραγανή βάση πάνω στην οποία θα ταιριάξουμε τα αλμυρά και γλυκά υλικά που εμείς επιθυμούμε. Τα γευστικά «παντρέματα» που μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας είναι αμέτρητα, αρκεί να έχουμε την όρεξη να πειραματιστούμε λίγο παραπάνω με τα υλικά που υπάρχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα απολαμβάνουμε τους δικούς μας πρωτότυπους συνδυασμούς σύμφωνα πάντα με τα γούστα μας, αλλά θα επωφελούμαστε και από τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν.

perilambanoun

Κλείνοντας, μην ξεχνάμε πως ανεξάρτητα από τα food trends της εποχής, το πρωταρχικό κριτήριο πάνω στο οποίο θα δομήσουμε τις νέες διατροφικές μας συνήθειες, δεν είναι άλλο από τον οργανισμό μας. Λαμβάνοντας υπόψη μας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, θα διαμορφώσουμε μία διατροφή που μας ταιριάζει καλύτερα και την ίδια ώρα, είναι ισορροπημένη και απολαυστική. Σε κάθε περίπτωση, οι τραγανές φρυγανιές Wasa Original είναι ο εύκολος τρόπος για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε αριστουργηματικούς γευστικούς συνδυασμούς, μαθαίνοντας καλύτερα την «τέχνη» του healthy snacking!