Η Rihanna μάχεται για την κλιματική αλλαγή! Η δωρεά 15 εκ. δολαρίων για το καλό του πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
Η Rihanna μάχεται για την κλιματική αλλαγή! Η δωρεά 15 εκ. δολαρίων για το καλό του πλανήτη

«Σήμερα δεσμεύουμε 15 εκατομμύρια δολάρια για το κίνημα που αφορά τη δικαιοσύνη για το κλίμα, σε συνεργασία με 18 οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Καραϊβική», αναφέρει – μεταξύ άλλων- το Clara Lionel Foundation, που έχει ιδρύσει η Rihanna.

Έμπρακτα δείχνει την οικολογική συνείδησή της και το άγχος της για την κλιματική αλλαγή η Rihanna. Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δωρεά 15 εκατομμυρίων δολαρίων- μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Clara Lionel Foundation- σε μια σειρά από οργανισμούς για το κλίμα, μεταξύ των οποίων οι Climate Justice Alliance, Indigenous Environmental Network και Movement for Black Lives.

Chanel S22 sillogi21

Η αντίδραση των φιλόζωων στο fashion show του Οίκου Chanel: «Τα άλογα δεν είναι αξεσουάρ της μόδας»

Η ανακοίνωση στο Instagram

Με ένα post στο Instagram, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Clara Lionel Foundation, τον οποίο έχει ιδρύσει από το 2012 η Rihanna, ανακοίνωσε τη δωρεά 15 εκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζοντας την πεποίθηση ότι η κλιματική αλλαγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

rihanna2

Photo: @claralionelfdn

«Σήμερα δεσμεύουμε 15 εκατομμύρια δολάρια για το κίνημα που αφορά τη δικαιοσύνη για το κλίμα, σε συνεργασία με 18 οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Καραϊβική. Σε συνεργασία με το #StartSmall, τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Jack Dorsey (συνιδρυτή του Twitter), αυτές οι επιχορηγήσεις υποστηρίζουν οντότητες που καθοδηγούνται από γυναίκες, νέους, έγχρωμους και ιθαγενείς», εξηγεί το Instagram post.

rihanna1

Photo: @claralionelfdn

Και συνεχίζει: «Προσκαλούμε κι άλλους να συμμετάσχουν μαζί μας για την αναβάθμιση, τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη αυτών των ομάδων και άλλων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τη δικαιοσύνη που αφορά το κλίμα».

Η δήλωση της Rihanna για την οικολογική δράση της

«Οι κλιματικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση, δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες το ίδιο, με κοινότητες έγχρωμων και νησιωτικών εθνών να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε στο Associated Press η Rihanna, η οποία κατάγεται από τα νησιά Μπαρμπέιντος στην ανατολική Καραϊβική.

Η τραγουδίστρια σημείωσε, επίσης, ότι η ανισότητα είναι ο λόγος που το ίδρυμά της – το οποίο πήρε το όνομά του από τους παππούδες της- δίνει προτεραιότητα τόσο στην ανθεκτικότητα του κλίματος όσο και στο έργο της δικαιοσύνης για το κλίμα.



«Οι χρηματοδότες πρέπει να ‘’χτίσουν’’ συνεργασίες με οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν απλοί πολίτες, αναγνωρίζοντας τη βαθιά κατανόησή τους για το τι είναι απαραίτητο για την επίτευξη της κλιματικής δικαιοσύνης στις δικές τους κοινότητες», επεσήμανε ο Justine Lucas, εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Clara Lionel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ