Τώρα μπορείς να κάνεις party σ' ένα Boeing 747 και να βοηθήσεις στο... περιβάλλον

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τώρα μπορείς να κάνεις party σ' ένα Boeing 747 και να βοηθήσεις στο... περιβάλλον

Το αεροσκάφος που βρίσκεται στο ιδιωτικό αεροδρόμιο Cotswold Airport στη νότια Αγγλία μπορεί τώρα να φιλοξενήσει όποιο event επιθυμείς.

Όλοι λένε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον είναι να μειώσουμε, να επαναχρησιμοποιήσουμε και να ανακυκλώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε στην καθημερινότητά μας. Έτσι, όταν η British Airways αποφάσισε ν' αποσύρει τον γηρασμένο στόλο των Boeing 747, ένας οικολόγος events manager είδε την ιδέα να ξεπηδά, εκεί όπου όλοι έβλεπαν την φυσική κατάληξη του αεροσκάφους, δηλαδή την καταστροφή του.

Πρότεινε να επαναχρησιμοποιήσει ένα παλιό αεροπλάνο ως χώρο εκδηλώσεων. Σωστά διάβασες, όσοι ασχολούνται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων (κοινωνικών αλλά και εταιρικών) και ψάχνουν για έναν χώρο πολύ διαφορετικό από τους συνηθισμένους, μπορούν τώρα να νοικιάσουν το αεροσκάφος για να φιλοξενήσει οποιαδήποτε event έχουν στο μυαλό τους.

podilato

5 sustainability trends που θα κυριαρχήσουν το 2022

Το ιδιωτικό αεροδρόμιο Cotswold Airport στη νότια Αγγλία αγόρασε το παλιό Boeing 747 της British Airways τον Οκτώβριο του 2020 για μόλις 1 £ (1,30 $). Εκείνη την εποχή, το αεροπλάνο είχε αποσυρθεί από την British Airways μετά από 26 χρόνια στον αέρα. Όταν προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο για τελευταία φορά, το αεροπλάνο ήταν διακοσμημένο με τα χρώματα τα οποίο χρησιμοποιούσε η British Airways στα αεροσκάφη της από το 1970 μέχρι και το 1980.


https://www.instagram.com/p/CYJPywnMI0q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτούς τους 14 μήνες, από τότε δηλαδή που έφτασε το Boeing Negus 747 στο αεροδρόμιο Cotswold, όλο το εσωτερικό τμήμα του αεροπλάνου είχε απογυμνωθεί για να δημιουργηθεί ένας τελείως νέο χώρο εκδηλώσεων. Τη διαδικασία μεταμόρφωσης του αεροσκάφους επέβλεψε η Suzannah Harvey, διευθύνουσα σύμβουλος του αεροδρομίου Cotswold, η οποία επέλεξε προσωπικά το σκάφος ως το κατάλληλο για τον χώρο που ήθελαν να δημιουργήσουν. Όμως, παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν μόλις 1,30 δολάρια για για το Boeing 747, το κόστος ανακαίνισής του ως παράδεισος των Instagrammers ήταν πολύ υψηλό.


https://www.instagram.com/reel/CYuH7rHIRyz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για όσους ενδιαφέρονται για την ενοικίαση αυτού του εξαιρετικά προτύπου χώρου, η τιμή ανά ώρα ανέρχεται στα 1.500€.

Images: cnn.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ