3 απλοί τρόποι για να κάνεις το «Going Green» πράξη

Ιωάννα Τζανή
3 απλοί τρόποι για να κάνεις το «Going Green» πράξη

Δε χρειάζεται κόπο. Μερικές μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου αρκούν.

Το «Going Green» μπορεί να ακούγεται σαν ένας στιλπνός όρος marketing, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όταν υποστηρίζεται από συγκεκριμένες ενέργειες, ισοδυναμεί με «δημιουργία θετικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου».

Αν θέλεις να συμβάλλεις κι εσύ στην προστασία του πλανήτη, υπάρχουν 3 απλοί και εύκολοι τρόποι για να το καταφέρεις. Ποιοι είναι αυτοί; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις!

https://www.instagram.com/p/CcA-ffyMM4X

#1. Μείωσε τη σπατάλη του νερού

Μερικές φορές, μικρές και απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν η μεγαλύτερη διαφορά. Ως συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, μπορούμε να καταβάλλουμε προσπάθεια να μειώσουμε τη σπατάλη νερού και τη χρήση του.

5 διατροφικές συμβουλές για να μειώσεις το δικό σου αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον

#2. Σταμάτα να αγοράζεις ρούχα από πολυεστέρα

Η πλειονότητα των ρούχων που θα δεις να πωλούνται στα μαγαζιά είναι φτιαγμένα από πολυεστέρα, ο οποίος είναι ένας τύπος υλικού με βάση το πλαστικό που κατασκευάζεται από ορυκτά καύσιμα. Σύμφωνα με έρευνες, οι βιομηχανίες παραγωγής πολυεστέρα χρησιμοποιούν 342 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετησίως. Ένας από τους τρόπους που μπορείς να συμβάλλεις στην προστασία του πλανήτη είναι να επιλέγεις ρούχα που είναι φτιαγμένα από τένσελ ή οργανικό βαμβάκι από πολυεστερικά υλικά. Ή, μπορεί να βασίζονται σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα ή νάιλον αντί για παρθένα υλικά. Όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να μειώσουν δραστικά την εξάρτηση της βιομηχανίας της μόδας από τα ορυκτά καύσιμα.

#3. Μείωσε τα απόβλητα

Τα πλαστικά απόβλητα χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν, ενώ εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου που θερμαίνουν την ατμόσφαιρά μας. Όμως, εάν λάβουμε μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης των χωματερών (ΧΥΤΑ), μπορούμε να έχουμε μεγάλο θετικό αντίκτυπο.

  • 1.200 κιλά οργανικών σκουπιδιών θα μπορούσαν να κομποστοποιηθούν από τον μέσο Έλληνα αντί να πεταχτούν.
  • Ένας τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού μπορεί να σώσει 17 δέντρα και 350 γαλόνια πετρελαίου.
  • 14 πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να ανακυκλωθούν για να δημιουργήσουν τη μόνωση για ένα μπουφάν του σκι.
  • Το 95% των υφασμάτων έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η ανακύκλωση και η μείωση της ρύπανσης μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας, στο περιβάλλον μας και στις ζωές των άλλων.