Πώς θα βάψεις τα πασχαλινά αυγά σου με οικολογικό τρόπο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα βάψεις τα πασχαλινά αυγά σου με οικολογικό τρόπο

Είναι πολύ πιο απλό απ' ότι νομίζεις και το αποτέλεσμα θα σε ξαφνιάσει.

Λίγα μόνο 24ωρα έμειναν μέχρι το φετινό Πάσχα και όλες οι νοικοκυρές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι. Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα είναι η βαφή των αυγών στο καθιερωμένο κόκκινο χρώμα. Οι βαφές που διατίθενται στο σούπερ μάρκετ περιέχουν έντονη χρωστική και λερώνουν συχνά τα χέρια και την κουζίνα μας.

Αν θες να κάνεις τη διαφορά και παράλληλα να βάψεις τα αυγά σου με τον πιο eco-friendly τρόπο, έχω βρει για εσένα 5 υπέροχες προτάσεις.

Πώς θα βάψεις τα αυγά σου με οικολογικό τρόπο

Η χρήση των παρακάτω συστατικών για την παρασκευή πασχαλινών αυγών είναι εξαιρετικά απλή. Βράσε ένα φλιτζάνι νερό με το συστατικό της επιλογής σου, και πρόσθεσε την ποσότητα του συστατικού ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το χρώμα.

Μόλις το νερό πάρει μια βράση, άφησέ το για άλλα 20 λεπτά. Σούρωσε και μετά πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι στη βαφή. Μόλις κρυώσει η βαφή πρόσθεσε τα αυγά. Άφησέ τα μέσα στη βαφή και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Αν θες ροζ αυγά: Χρησιμοποίησε φλούδες και κουκούτσια από αβοκάντο ή ψιλοκομμένα παντζάρια.

Αν θες μπλε αυγά: Χρησιμοποίησε βατόμουρα ή κόκκινο λάχανο.

Αν θες πράσινα αυγά: Χρησιμοποίησε μερικές μεγάλες χούφτες σπανάκι ή φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού.

Aν θες κίτρινα αυγά: Χρησιμοποίησε μερικές κουταλιές της σούπας αλεσμένο κουρκουμά.

Aν θες πορτοκαλί αυγά: Χρησιμοποίησε κίτρινες φλούδες κρεμμυδιού ή μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι

Πασχαλινά αυγά με φλούδες από κρεμμύδια

Θα χρειαστείς:
20 αυγά
10 κρεμμύδια, τις φλούδες τους
70 γρ. ξίδι
ελαιόλαδο, για το γυάλισμα

Εκτέλεση: Παίρνουμε τις φλούδες των κρεμμυδιών και τις βάζουμε μαζί με κρύο νερό και το ξίδι μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό. Καθαρίζουμε καλά τα αυγά. Διαλέγουμε ανοιχτόχρωμα αυγά για να φαίνονται πιο έντονα τα χρώματα.

Βάζουμε τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα σε μονή στρώση με μια τρυπητή κουτάλα, προσεκτικά, για να μη σπάσουν. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσει το νερό, βάζουμε την κατσαρόλα όλη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τα αφαιρούμε τα αυγά, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα γυαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα στολίζουμε σε ένα καλάθι.

https://www.instagram.com/p/Cbzw8zPulUN

Πηγή κεντρικής: hedgerowandhollow