DIY: Το οικολογικό καθαριστικό που απομακρύνει τα άλατα και θα κάνει το μπάνιο να λάμψει

Μαρία Ροδίτη
DIY: Το οικολογικό καθαριστικό που απομακρύνει τα άλατα και θα κάνει το μπάνιο να λάμψει

Μπορείς να έχεις πεντακάθαρο μπάνιο χρησιμοποιώντας μη τοξικά απορρυπαντικά. Πώς; Με το οικολογικό καθαριστικό που θα φτιάξεις μόνη σου.

Ακούμε συνέχεια πως το περιβάλλον «βάλλεται» από παντού, πως η κλιματική κρίση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πως ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Αρκεί να σκεφτείς αυτό που συμβαίνει τώρα με τις μοβ μέδουσες που έχουν βγει στις παραλίες όλης της χώρας και που – όπως λένε οι ειδικοί- είναι αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς του ανθρώπου στο περιβάλλον και συγκεκριμένα της υπερβολικής αλιείας.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα είναι σημαντικό να ακολουθούμε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής ξεκινώντας από τα απλά. Την ανακύκλωση, τη μείωση της χρήσης ενέργειας, την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων όπου αυτό είναι εφικτό, ακόμα και τη χρήση οικολογικών απορρυπαντικών. Και εδώ θα σταθούμε!

Κι όμως! Πίνοντας καφέ μπορείς να συμβάλλεις στην προστασία του πλανήτη

Γιατί να χρησιμοποιείς οικολογικά απορρυπαντικά

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους καλό είναι να χρησιμοποιείς οικολογικά απορρυπαντικά. Πρώτον, η υγεία σου και δεύτερον το περιβάλλον. Βλέπεις, τα οικολογικά απορρυπαντικά περιέχουν λιγότερο επιβλαβείς χημικές ουσίες, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα προϊόντα, γεγονός που ελαχιστοποιεί τη συνολική σου έκθεση σ’ αυτά προστατεύοντας την υγεία σου.

Εκτός αυτού, είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σκέψου αυτό! Όταν εσύ χρησιμοποιείς απορρυπαντικά αυτά καταλήγουν στο περιβάλλον με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αν δεν είναι οικολογικά, λοιπόν, μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό- από το να μειώσουν τα επίπεδα οξυγόνου στο νερό μέχρι να συμβάλουν στην υπερανάπτυξη φυκιών, απειλώντας έτσι την υδρόβια ζωή.

Γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν περισσότερο οικολογικά απορρυπαντικά ή… να τα φτιάχνεις και μόνη σου!

Η συνταγή για το DIY οικολογικό καθαριστικό μπάνιου

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το diy καθαριστικό είναι τα εξής:

Οικολογικό υγρό πιάτων

Μαγειρική σόδα

Ανακάτεψε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας μέσα σε λίγο οικολογικό υγρό πιάτων έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Με αυτήν την πάστα και βάζοντάς τη πάνω σε ένα πανάκι τρίψε κάθε επιφάνεια του μπάνιου, από την ντουζιέρα, τις inox μπαταρίες του μπάνιου, τον νεροχύτη και τους αρμούς.

https://www.instagram.com/p/CfEJ9WUrAQV

Θα δεις πως τα άλατα θα απομακρυνθούν, θα φύγει κάθε είδους βρωμιά και θα γίνει λαμπίκο η κάθε επιφάνεια του μπάνιου σου.