Πώς θα δώσεις «ζωή» στα παλιά περιοδικά που έχεις στο σπίτι εξοικονομώντας συγχρόνως και χώρο

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα δώσεις «ζωή» στα παλιά περιοδικά που έχεις στο σπίτι εξοικονομώντας συγχρόνως και χώρο

Το upcycling (aka επαναχρησιμοποίηση) είναι η λύση στη στοίβα με τα παλιά περιοδικά που βρίσκονται διάσπαρτα στο σπίτι σου.

Ωραίο το digital περιβάλλον και η ενημέρωση από αυτό, αλλά σαν το περιοδικό και τα γυαλιστερά εξώφυλλα… δεν έχει. Και στο λέει αυτό ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μέσα στο διαδίκτυο και που νιώθει τεράστια εξοικείωση με αυτό.

Έχει άλλη χάρη να κρατάς στα χέρια σου ένα περιοδικό, να ξεφυλλίζεις, να στέκεσαι σε μια εντυπωσιακή εικόνα και να χαζεύεις ξανά και ξανά. Άσε που δεν κουράζονται τα μάτια σου, όπως συμβαίνει με την οθόνη του tablet ή του κινητού. Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ magazine lover, κι έχεις έναν σωρό από περιοδικά σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου – τόσα που δεν χωράς κι εσύ η ίδια-, μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από αυτά; Έστω από μερικά.

Τι είναι το upcycling και γιατί ωφελεί το περιβάλλον περισσότερο από την ανακύκλωση

Μη βιάζεσαι… Θα ακολουθήσεις την οικολογική οδό και δεν θα πετάξεις τα περιοδικά, αλλά θα τα επαναχρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους. Και κάπως έτσι θα δημιουργήσεις και λίγο περισσότερο χώρο στο σπίτι σου, αλλά και μικρές, εντυπωσιακές γωνιές.

Οι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσεις τα παλιά περιοδικά

Δημιούργησε ένα δικό σου βιβλίο μαγειρικής

periodika.jpg

Πολλά περιοδικά περιέχουν συνταγές, οπότε… κόψε τη σελίδα, πάρε ένα ντοσιέ και φτιάξε το δικό σου βιβλίο μαγειρικής. Δέσε το με δερμάτινο σκοινί, αν θέλεις, και δημιούργησε τον απόλυτο vintage food guide.

Δημιούργησε κάδρα με τις εντυπωσιακές εικόνες του περιοδικού

Μια εντυπωσιακή φωτογράφιση μόδας ή τέχνης που κοσμεί τις σελίδες των περιοδικών σου μπορεί να γίνει το τέλειο κάδρο για το σαλόνι ή το δωμάτιο.

Δημιούργησε μια γωνιά ανάγνωσης

Πάρε ένα ψάθινο καλάθι και τοποθέτησε μέσα τα αγαπημένα σου περιοδικά. Όταν είσαι κουρασμένη και θέλεις να χαλαρώσεις, άραξε σε αυτήν τη γωνιά και απόλαυσε την ανάγνωση.

Ώρα για… deco

Δίπλα στο πικ απ σε ένα ράφι τοποθέτησε μια στοίβα με περιοδικά και δημιούργησε την απόλυτη vintage γωνία στο σπίτι σου.

magazine.jpg

Φτιάξε ένα κολάζ

Κόψε σελίδες από περιοδικά με φράσεις και ατάκες που σε έχουν εμπνεύσει και φτιάξε ένα κολάζ, το οποίο θα κρεμάσεις στο γραφείο σου. Θα είναι το τέλειο spot για τις μέρες που κάνεις τηλεργασία και θέλεις λίγο women empowerment.