Shannen Doherty: «Δεν είναι ξεγραμμένοι όσοι έχουν καρκίνο τέταρτου σταδίου»

Πατούλια Κατερίνα
Shannen Doherty: «Δεν είναι ξεγραμμένοι όσοι έχουν καρκίνο τέταρτου σταδίου»

«Είμαι απασχολημένη με το να ζω τη ζωή μου αυτό το διάστημα», τονίζει η Shannen Doherty και κάθε λέξη της μπορεί να σε πείσει πως η ΖΩΗ είναι πολύ ωραία για να τη σπαταλάς.

Ποτέ δεν ήμουν fan της κακομαθημένης Brenda Walsh από τα Χτυποκάρδια στο Beverly Hills 90210, με την ντιβίστικη συμπεριφορά.

Η Shannen Doherty υπήρξε ένα παρεξηγημένο πλάσμα στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό της συνάφι και όλοι συμφωνούν σήμερα πως ο δύσκολος χαρακτήρας της δημιουργούσε πάντα πρόβλημα στις συνεργασίες της και ίσως της στέρησε την μεγάλη καριέρα που θα μπορούσε να έχει κάνει.

Η ίδια ξέρει καλά πως δεν είναι αγία και δεν θέλει να την αντιμετωπίζουν έτσι. Ακόμα και τώρα που έχει συμπληρώσει 1,5 χρόνο από τη νέα διάγνωση καρκίνου σε τέταρτο στάδιο, η Shannen δεν επιθυμεί τη λύπηση και προτιμάει να ζει την κάθε μέρα της αντιμετωπίζοντάς την σαν δώρο.


https://www.instagram.com/p/CT2i_N-v0Hd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Παλεύω για τη ζωή μου»

Η 50χρονη Shannen Doherty δεν σκοπεύει να αποσυρθεί όσο παλεύει κόντρα στον καρκίνο του μαστού στο τέταρτο στάδιο:

«Δεν θέλω ποτέ να λειτουργήσω σαν να πεθαίνω», τόνισε η τηλεοπτική Brenda μιλώντας στο Good Morning America και συμπλήρωσε:

«Θέλω να λειτουργώ κάνοντας τα πάντα επειδή θέλω να παλέψω να παραμείνω ζωντανή» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός χωρίς να θέλει να φτιάχνει λίστες σαν μελλοθάνατη για το τι θέλει να κάνει ακόμα.

Οι ασθενείς με καρκίνο τέταρτου σταδίου δεν είναι ξεγραμμένοι:



Μια από τις σημαντικότερες αλήθειες που υποστήριξε η Doherty- η οποία τον Φεβρουάριο του 2020, αποκάλυψε πως παλεύει πάλι με τον καρκίνο σε τελικό στάδιο, μετά την πρώτη διάγνωση καρκίνου στο μαστό το 2015- είναι το πώς αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με καρκίνο τέταρτου σταδίου:

«Πολλοί άνθρωποι παίρνουν μια διάγνωση σταδίου 4 και τους ξεγράφουν, υπονοείται πως δεν μπορούν να εργαστούν ή δεν μπορούν να εργαστούν με όλες τους τις δυνατότητες και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να σταματήσουν να το υποθέτουν οι άνθρωποι και να μας δώσουν μια ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος».

Shannen Doherty: «Η μάχη με τον καρκίνο είναι πια μέρος της ζωής μου»

Το πρωτόκολλο θεραπειών

Όσο για το πώς είναι η υγεία της αυτό το διάστημα, η Doherty αποκάλυψε πως ακολουθεί το πρωτόκολλο θεραπειών που υπάρχει για άτομα με το δικό της πρόβλημα:

«Είμαι ακόμα στο πρώτο πρωτόκολλο για τη θεραπεία μου και αυτό είναι πολύ πολύ μεγάλο θέμα. Είναι σαν να θέλεις να διαρκέσουν όσο περισσότερο γίνεται τα πρωτόκολλα θεραπειών για να μην μείνεις χωρίς επιλογές».

Η Doherty είναι παντρεμένη εδώ και δέκα χρόνια με τον φωτογράφο Kurt Iswarienko. Η ίδια έχει τονίσει πώς αντιμετωπίζει τον καρκίνο καθημερινά:

«Ο σύζυγός μου λέει ότι δεν θα μάθετε ποτέ ότι έχω καρκίνο. Ποτέ δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό πραγματικά. Είναι μέρος της ζωής μου σε αυτό το σημείο πια».

Το χρονικό της μάχης με τον καρκίνο:

Τον Αύγουστο του 2015, η Doherty αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος.


https://www.instagram.com/p/BM9zn26jdgE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ναι, έχω καρκίνο στο στήθος και αυτή τη στιγμή ακολουθώ κάποια θεραπεία. Εξακολουθώ να τρώω σωστά, να ασκούμαι και να σκέφτομαι θετικά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους γιατρούς για την υποστήριξή τους και, φυσικά, τους θαυμαστές μου που μου συμπαραστέκονται. Αισθάνομαι ότι έχω μια ευθύνη στην πιο δημόσια ζωή μου, την οποία διαχωρίζω από την υποκριτική μου ζωή ..να μιλήσω για τον καρκίνο και ίσως να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους περισσότερο, και να ενημερώσω τους ανθρώπους ότι τα άτομα με το στάδιο 4 είναι πολύ ζωντανά και πολύ δραστήρια».



Μετά από μια περίοδο τριών ετών σε καταστολή, ο καρκίνος της Doherty επέστρψε και η ίδια έκανε την αποκάλυψη τον Φεβρουάριο 2020.

«Θα γινόταν γνωστό σε μερικές ημέρες ότι είμαι στο τέταρτο στάδιο, ο καρκίνος επέστρεψε και γι’ αυτό είμαι εδώ. Είναι πικρό χάπι που πρέπει να καταπιώ από πολλές απόψεις. Είμαι τρομοκρατημένη. Ανησύχησα πιο πολύ για τη μαμά Rosa και τον σύζυγό μου Kurt Iswarienko.

H ζωή μας δεν τελειώνει τη στιγμή που θα μας γίνει διάγνωση. Έχουμε ακόμη κάποια πράγματα να κάνουμε.», είχε πει η Doherty στη συγκλονιστική της εκείνη συνέντευξη.