H Malala Yousafzai επιτέλους πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
H Malala Yousafzai επιτέλους πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Μετά από ένα χρόνο αναμονής, η ακτιβίστρια Malala Yousafzai μπόρεσε να γιορτάσει επίσημα την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το 2020, η πανδημία άλλαξε τα σχέδια πολλών ανθρώπων... Κι εκεί που κάποιοι είχαν προγραμματίσουν να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους, για όλα όσα μόχθησαν και είναι υπερήφανοι, η καραντίνα ανέτρεψε σχέδια και καθυστέρησε καταστάσεις...

Κάτι τέτοιο δεν αποτέλεσε εξαίρεση για την 24χρονη ακτιβίστρια της εκπαίδευσης και βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Malala Yousafzai. Η συγγραφέας των best sellers, ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2020, αλλά η τελετή της αναβλήθηκε όπως τόσων άλλων απόφοιτων λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid19. Μετά από ένα χρόνο αναμονής, η Malala είχε τώρα την ευκαιρία να συμμετάσχει στην επίσημη τελετή αποφοίτησής της και όπως ήταν αναμενόμενο, η χαρά δεν μπορούσε να κρυφτεί από το πρόσωπό της.

Malala Yousafzai copy

Malala Yousafzai: Η νεότερη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης μόλις παντρεύτηκε

Η απόφοιτος -πια- του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δημοσίευσε φωτογραφίες της ειδικής αυτής περίστασης στο προσωπικό της Instagram account, συμπεριλαμβανομένων τόσο φωτογραφιών στις οποίες φορά τη στολή της αποφοίτησής της, όσο και φωτογραφίες με την οικογένειά της, τους συμμαθητές, τους φίλους και τον σύζυγό της, οι οποίοι γιόρταζαν μαζί της μια τόσο σημαντική ημέρα!


https://www.instagram.com/p/CWv-knEInXZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν και συμμετείχε πέρσι σε μια παράδοση της Οξφόρδης, που ονομάζεται «trashing», όπου ο απόφοιτος λούζεται με σαμπάνια, κομφετί και άλλα παρόμοια, αυτή η επίσημη τελετή ήταν πιθανότατα μια πολύ συγκινητική ιεροτελεστία. Η Malala Yousafzai ανακοίνωσε το κατόρθωμά της με τη χαρακτηριστική της ταπεινότητα και μια πινελιά χιούμορ, γράφοντας στη λεζάντα: «Μερικά Λατινικά ειπώθηκαν και προφανώς ...έχω πτυχίο».

Όμως, παρά την ψυχραιμία της και την ταπεινότητά της, το επίτευγμά της είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε. Μόνο 9 χρόνια αφότου πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν σε ηλικία 15 ετών επειδή μιλούσε εκ μέρους των κοριτσιών και του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση, η νεαρή γυναίκα έχει καταφέρει να είναι πτυχιούχος, σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Ως συνιδρύτρια του δικού της φιλανθρωπικού ιδρύματος, το Malala Fund, και η νεότερη κάτοχος του βραβείου Νόμπελ στην ιστορία, αυτό είναι ένα ακόμη πρωτοποριακό επίτευγμα που πρέπει να προστεθεί στον εντυπωσιακό κατάλογο των επιτευγμάτων της. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα ακολουθήσει γι΄ αυτό το σπάνιο κορίτσι.

Όπως και να 'χει πάντως, ένα είναι σίγουρο: η Malala Yousafzai, η παθιασμένη αυτή νεαρή ακτιβίστρια θα συνεχίσει να εμπνέει με τις ιδέες, τη δύναμη και τις πράξεις της πολλές γυναίκες, προοδεύοντας και κάνοντας αλλαγές για έναν καλύτερο κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MacKenzie Scott: Στην κορυφή της λίστας του Forbes για το 2021 η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos

6 γυναίκες επιχειρηματίες που αξίζει να ακολουθήσεις στο Instagram – Θα σε εμπνεύσουν!