Η Angela Bassett «φωνάζει» ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία

Μαρία Ροδίτη
Η Angela Bassett «φωνάζει» ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η 63χρονη ηθοποιός μίλησε για τα αληθινά συναισθήματά της σχετικά με την ηλικία της εκφράζοντας την άποψη ότι… η ηλικία αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες μας. Όμορφες μπορούμε να είμαστε πάντα όσων ετών κι αν είμαστε!

Η Angela Bassett το αποδεικνύει τώρα, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Αγαπά τα χρόνια που περνούν και της αρέσει που μεγαλώνει, γιατί έτσι εξελίσσεται, μαθαίνει, γνωρίζει, αποκτά εμπειρίες.

Δεν της αρέσουν, όμως, καθόλου τα σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για την ηλικία της και για… το πόσο καλά κρατιέται. Για όλα αυτά, λοιπόν, για τα συναισθήματά της σχετικά με την ηλικία της μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η ηθοποιός δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες να πάψουν να απαντούν και – κυρίως – να ακούν σχόλια που αφορούν έναν απλό αριθμό: την ηλικία. Γιατί η ομορφιά υπάρχει σε κάθε ηλικία.

maya angelou

Maya Angelou: Η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που απεικονίζεται σε νόμισμα των ΗΠΑ- Αυτή είναι η ιστορία της

Η ομορφιά δεν έχει ηλικία για την Angela Bassett

«Στο παρελθόν, στο Hollywood υπήρχε μια περίοδος που ο κόσμος πίστευε ότι αν μια ηθοποιός πατήσει τα 40 τελείωσε. Αλλά όχι, αυτά τα πράγματα μάς κάνουν αυτές που είμαστε- ο αισθησιασμός, η σεξουαλικότητα, η συμπόνια και η ευφυία μας- που δεν έχουν τέλος. Βαθαίνουν και ωριμάζουν, ξέρεις... Όλα έχουν να κάνουν με το attitude», λέει στη συνέντευξή της η Angela Bassett.

Και προσθέτει: «Nομίζω ότι όταν φροντίζουμε τους εαυτούς μας, πράγματι δείχνουμε καλές για την ηλικία μας, όποια κι αν είναι αυτή η ηλικία, με καταλαβαίνεις;».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Angela Bassett λέει ανοιχτά την άποψή της για το θέμα «ηλικία»! Και το 2018, μιλώντας στο περιοδικό Allure, είχε αναφέρει ένα περιστατικό που βίωσε με άλλη γυναίκα όταν της έκανε ένα… όχι και τόσο κολακευτικό κομπλιμέντο.



Η star είχε βρεθεί σε παντοπωλείο για ψώνια όταν η ταμίας τη σταμάτησε και της είπε: «Φαίνεσαι καλή για την ηλικία σου». Φυσικά, η Angela Bassett δεν έμεινε σε ένα «ευχαριστώ», αλλά… πήρε ανάποδες.

«Είναι υπέροχο να το ακούω αυτό- αν ήμουν όμως 80 χρόνων», απάντησε η Angela, η οποία τότε ήταν 60 ετών.

Η Angela Bassett θεώρησε άτοπο, ανούσιο αυτό το σχόλιο. Σίγουρα, δεν την έκανε να νιώσει καλά. Να νιώσει αυτοπεποίθηση. Μάλλον… αισθάνθηκε παράξενα.

https://www.instagram.com/p/CYXEn99PZU6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι, άλλωστε, κομπλιμέντο να σου λέει κάποιος ότι δείχνεις νεότερη από την ηλικία σου. Γιατί πολύ απλά η ομορφιά δεν έχει ηλικία και η ηλικία δεν είναι κάποια μομφή. Είναι απλά ένας αριθμός, που αφορά ξεκάθαρα μια ημερομηνία και τίποτε περισσότερο.

Γιατί, λοιπόν, ακόμα και σήμερα μπαίνουμε στο τρυπάκι να σχολιάζουμε κάτι τέτοιο; Μια γυναίκα 40, 55, 65, 80 χρόνων μπορεί να είναι πάντα όμορφη. Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσές Σφαίρες 2022 - Jane Campion: Η τρίτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας

Αξιωματικός του βρετανικού στρατού γίνεται η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κάνει solo σκι στον Ν.Πόλο