Η Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι παραιτήθηκε λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Μαρία Ροδίτη
Η Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι παραιτήθηκε λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Olga Smirnova.

23 μέρες πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συμπληρώνονται σήμερα με την προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης και από τις δύο πλευρές να συνεχίζεται εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών. Την ίδια ώρα αμέτρητοι είναι οι πολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που «παλεύουν» να σωθούν και να βρουν καταφύγιο σε μια άλλη χώρα.

Σε όλη αυτήν την ντροπιαστική κατάσταση για τον 21ο αιώνα, λοιπόν, η Olga Smirnova, star του μπαλέτου Μπολσόι της Ρωσίας, αποφάσισε να αντισταθεί. Η πρίμα μπαλαρίνα, λοιπόν, εγκατέλειψε τον διάσημο θίασο για να ενταχθεί στο Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας, στο Άμστερνταμ, και έγινε η πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που βρήκε καταφύγιο σε έναν άλλο θίασο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η ηρωίδα της ρωσικής τηλεόρασης που έκανε live αντίσταση κατά του Πούτιν

Η ανάρτηση της Smirnova

Η Olga Smirnova χρησιμοποίησε την εναρκτήρια ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram για να εξηγήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από το μπαλέτο Μπολσόι της Ρωσίας. «Το θέμα δεν είναι καν ότι πιθανόν κάθε δεύτερος Ρώσος έχει συγγενείς ή φίλους που ζουν στην Ουκρανία, ούτε ότι ο παππούς μου είναι Ουκρανός και εγώ είμαι κατά το ένα τέταρτο Ουκρανή, αλλά ότι συνεχίζουμε να ζούμε στον 20ο αιώνα, αν και στην πραγματικότητα διανύουμε τον 21ο».



Και συνέχισε στην ανάρτησή της: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία. Ήμουν πάντα περήφανη για τον ταλαντούχο ρωσικό λαό, τα πολιτιστικά και αθλητικά μας επιτεύγματα. Αλλά τώρα η γραμμή έχει χαραχτεί στο πριν και στο μετά. Και πονάει που ο κόσμος πεθαίνει, την ίδια ώρα που άλλοι στερούνται στέγης πάνω από το κεφάλι τους ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Η ανακοίνωση του Ολλανδικού Μπαλέτου για τη Smirnova

«Η Smirnova ήταν πολύ ξεκάθαρη στην πρόσφατη καταγγελία της για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία καθιστά τη δουλειά της στην πατρίδα της αβάσταχτη», ανέφερε την Τετάρτη (16/3) σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο, όπου η πρίμα μπαλαρίνα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις 3 Απριλίου.



«Η Smirnova επέλεξε να εγκατασταθεί στην Ολλανδία επειδή μια συνεργασία με το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο ήταν εδώ και καιρό ανάμεσα στις επιθυμίες της. Και, βέβαια, είναι προνόμιο να χορεύει μαζί μας στην Ολλανδία - ακόμα κι αν οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση είναι απίστευτα θλιβερές», συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ