Για τη Mexoxo, η επιτυχία των γυναικών πάει «χέρι-χέρι» με την ευτυχία

Μαρία Ροδίτη
Για τη Mexoxo, η επιτυχία των γυναικών πάει «χέρι-χέρι» με την ευτυχία
GEORGE_XIGOS

Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO της Mexoxo, μιλά στο Queen.gr για τους επαγγελματικούς τομείς που έχουν περισσότερη ζήτηση από τις σύγχρονες γυναίκες και τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε αυτό και πιστεύει ότι η επιτυχία πάει «χέρι-χέρι» με την ευτυχία.  

Η δράση της Mexoxo έχει ως στόχο να σπάσει τα στερεότυπα που συνεχίζουν να υπάρχουν για τις γυναίκες και να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση και ενδυνάμωσή τους, ώστε να εξελιχθούν κυρίως στα επαγγελματικά τους, αλλά και προσωπικά. Και η CEO της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η Ελπίδα Κόκκοτα- μαζί με την πολύτιμη ομάδα της- τα έχουν καταφέρει περίφημα από το 2013, οπότε και ξεκίνησε δυναμικά την πορεία της η Mexoxo, μέχρι και σήμερα.

Απόδειξη; Οι χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο – ή αλλιώς ωφελούμενες όπως τις χαρακτηρίζει η Ελπίδα Κόκκοτα- οι οποίες έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης της Mexoxo. Πολλές από αυτές τις γυναίκες, λοιπόν, συναντήθηκαν την Παρασκευή 13 Μαΐου στην 1η «Evolution Day», σε μια μέρα αφιερωμένη σε εκείνες που με επιτυχία ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Mexoxo προσπαθώντας να «καλύψουν» την ανάγκη τους για περαιτέρω εξέλιξη και αλλαγή.

Kristie Wolfe: Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τα πιο ξεχωριστά Airbnbs του κόσμου

Γυναίκες κάθε ηλικίας, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, βρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Mexoxo που είχαν παρακολουθήσει online. Νέα κορίτσια, μαμάδες με τα μωρά στην αγκαλιά και στα καρότσια, αλλά και γυναίκες που ήδη έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία στα επαγγελματικά τους ήταν εκεί για να λάβουν την «επιβράβευση» για όλα όσα έχουν καταφέρει τους τελευταίους μήνες παρακολουθώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Mexoxo. Για να αποδείξουν σε όλες τις γυναίκες ότι αν θέλεις μπορείς να βρεις χρόνο μέσα στο απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας και να «παλέψεις», ώστε να λάβεις περισσότερες γνώσεις, να πετύχεις το επαγγελματικό σου όνειρο και ν’ αλλάξεις τη ζωή σου μια για πάντα.

mexoxo1.jpg

Η CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα, παραδίδει το πιστοποιητικό σε ωφελούμενη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης

GEORGEXIGOS

Για όλες αυτές τις δυνατές γυναίκες, που καθημερινά καταρρίπτουν τα στερεότυπα και αγωνίζονται για την εξέλιξή τους, μίλησε η CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα, στο Queen.gr μην μπορώντας να κρύψει την περηφάνια της και την ικανοποίησή της για όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα 9 χρόνια λειτουργίας του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Σε ποιους τομείς ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι γυναίκες που απευθύνονται στη Mexoxo;

Η Mexoxo δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο και αυτό που παρατηρούμε είναι πως σε κάθε περιοχή οι γυναίκες ενδιαφέρονται και για διαφορετικό τομέα. Όσον αφορά την Ελλάδα, οι γυναίκες κάνουν focus στην τεχνολογία και στο digital κομμάτι, αλλά ενδιαφέρονται και για τον τουρισμό. Στην Κένυα και στην Ινδία, για παράδειγμα, η προσοχή τους στρέφεται περισσότερο στην επιχειρηματικότητα. Όλες οι γυναίκες, όμως, έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για αυτήν τη γνώση και την εμπειρία που αποκτούν.

mexoxo2.jpg

Η CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα

GEORGE_XIGOS

Πόσο άλλαξε η πανδημία τα ενδιαφέροντα των γυναικών;

Η πανδημία έφερε μαζί της μεγαλύτερη ζήτηση και ανάγκη γνώσης για το digital. Η αλήθεια είναι ότι προ πανδημίας όλες λέγαμε ότι είναι καλό να έχουμε γνώση της τεχνολογίας, αλλά μέχρι εκεί. Ίσως μερικές γυναίκες να είχαν κι έναν φόβο. Μετά, όμως, η τεχνολογία έγινε απαραίτητη και τελικά οι γυναίκες συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν τόσο τρομερό όλο αυτό. Επίσης, αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ότι στην πανδημία οι γυναίκες μπόρεσαν να συγχρονίζονται με τις αλλαγές που συνέβαιναν στον πλανήτη, να προσαρμόζονται και να έχουν την ψυχραιμία πάντα να βρουν λύση σε όποιο πρόβλημα κι αν προέκυπτε.

Ποια είναι η προτεραιότητα της Mexoxo απέναντι στις γυναίκες;

Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να φτιάξουν μια χαρούμενη ζωή. Ναι, μπορεί πάντα να βάζουμε στόχους και να θέλουμε να γίνουμε καλύτερες στη δουλειά μας, όμως κάποιες στιγμές ίσως χάνουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτό. Οπότε, στη Mexoxo λέμε «ναι στην επιτυχία, αλλά ναι και στην ευτυχία».

mexoxo_day.jpg

Σε τι πιστεύετε ότι είναι περισσότερο ικανές οι γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες;

Νομίζω ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε εκπαιδευτεί στην ενσυναίσθηση. Έχουμε περισσότερη ενσυναίσθηση και τη χρησιμοποιούμε περισσότερο από τους άνδρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κι εκείνοι δεν τη διαθέτουν. Στη Mexoxo πιστεύουμε, άλλωστε, στην ισότητα και στην ισορροπία. Αγαπάμε τους άντρες.

Αφού μια γυναίκα ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα στη Mexoxo και μετέπειτα χρειαστεί τη βοήθειά σας, είστε εκεί για εκείνη;

Η Mexoxo είναι forever family. Είμαστε οικογένεια για όλες τις γυναίκες. Θα σου δώσω το παράδειγμα της Lena. Η Lena είναι από το Μεξικό, ξεκίνησε το 2013 στη Mexoxo, έγινε μετέπειτα ambassador στη Mexoxo, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχει έρθει σε εμάς, έχει φύγει και έχει επιστρέψει πάλι πίσω. Είμαστε μια ανοιχτή πόρτα για όλες τις γυναίκες.