Η Brooke Shields θέλει να αγαπήσεις τον υπέροχο 50χρονο εαυτό σου

Νατάσσα Σχοινά
Η Brooke Shields θέλει να αγαπήσεις τον υπέροχο 50χρονο εαυτό σου

Brooke Shields στο MET Gala το 2018

AP

Οι 50άρες του Hollywood, η έλλειψη συμπεριληψιμότητας και η αποδοχή της μοναδικότητας μέσα σου.

Γέμισε από επικρίσεις πια αυτή η κοινωνία. Πάντα για τον διπλανό της και ποτέ για την αντανάκλαση στον καθρέφτη. Τον μισό χρόνο να αφιέρωνε στο πώς να «γεννήσει» ένα ασφαλές περιβάλλον αγάπης και παραγωγικότητας για τα μέλη της, ο κόσμος θα ήταν αξιοζήλευτος. Τα νούμερα (στη ζυγαριά, στην ταυτότητα, κ.α.) μάλλον έχουν μπερδέψει τις σκέψεις στο μυαλό της και δε συνειδητοποιεί, αδιαφορεί ή -χειρότερα- καλλιεργεί συμπεριφορές που πλήττουν πολλά μέλη της.

Η συμπεριληψιμότητα, λοιπόν, δεν έχει έρθει τυχαία στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Και, όταν υπάρχουν γυναίκες, όπως η Brooke Shields, που βγαίνουν και μιλούν δημόσια και με αυτοπεποίθηση για αυτό το θέμα, η ουσία του όρου ακούγεται πιο ηχηρά από ποτέ.

Η Brooke Shields μιλά για την έλλειψη συμπεριληψιμότητας

H 57χρονη ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στο podcast του Verywell Mind και είπε ανοιχτά αυτό που οι περισσότεροι ξέρουν ότι συμβαίνει αλλά έχουν επαναπαυτεί τόσο που δεν κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν. Ότι, δηλαδή, οι γυναίκες άνω των 50 για κάποιον λόγο δεν έχουν την προσοχή που τους αρμόζει σε πολύ βασικές βιομηχανίες.

«Δεν αντιπροσωπευόμαστε. Από τη βιομηχανία μου (κινηματογράφο) το περιμένεις. Δε θα έπρεπε να το περιμένεις, αλλά αυτό συμβαίνει ιστορικά. Το να το βλέπω στη ζωή όταν αυτή είναι η περίοδος που εγώ νιώθω επιτέλους μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο μπερδεμένη και πολύ ξεκάθαρη για το τι θέλω και ποια είμαι... Αυτό έρχεται μόνο με τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Απλά έχουμε συνηθίσει τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε για εμάς. ‘Δεν κινείς εσύ πια τον κόσμο, οπότε θα σε απομακρύνουμε’».

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, από ένα σημείο και μετά είναι ντροπή να ζούμε σε μία κοινωνία που πρώτα ομαδοποιεί και έπειτα παραγκωνίζει ανθρώπους με βάση τις εκάστοτε μόδες, αδιαφορώντας για το τι μπορεί αυτό να προκαλέσει στην ψυχοσύνθεσή τους. Είναι ντροπή υπέροχες γυναίκες γύρω μας να νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται σαν «μαραμένες οντότητες», όπως γλαφυρά περιέγραψε τα συναισθήματά της η Shields πάνω στο θέμα, γιατί δεν είναι πια 20 ή 30.

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με την αναπαραγωγή ιστορικά. Μιλώντας για την εμμηνόπαυση, ο κόσμος τη βλέπει σαν να είσαι μία μαραμένη, ξεραμένη οντότητα», πρόσθεσε.

Θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι η ικανότητα αναπαραγωγής δεν είναι ο λόγος πίσω από αυτήν τη λανθασμένη αντιμετώπιση, γιατί, αν είναι αυτή η περίπτωση, έχουμε μείνει αιώνες πίσω όταν οι γυναίκες δεν ήταν παρά μία μηχανή παραγωγής παιδιών. Το θέμα είναι ότι ο ρατσισμός δεν έχει φύλο, ηλικία ή χρώμα. Μπορεί να «χτυπήσει» τον οποιοδήποτε ανά περίπτωση και ανά την εκάστοτε επιτακτική και ενίοτε παράλογη μόδα της κοινωνίας.

«Η χειρότερη μοναξιά είναι να μη νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου», είχε πει o Mark Twain, πάντα επίκαιρο, πάντα διαχρονικό και πάντα σου έρχεται στο μυαλό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Gossip Girl Nightcap GIF by Pop TV

Συμβουλές για αγαπήσεις τον εαυτό σου δια στόματος Brooke Shields

Έπειτα, η Brooke Shields έδωσε μία συμβουλή προς όλους από την προσωπική της εμπειρία σχετικά με το πώς να αποδεχτείς τον εαυτό σου.

«Μόνο όταν θα ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου διαφορετικά, θα μπορέσεις να βρεις την ευτυχία, την ηρεμία και την αποδοχή της μοναδικότητάς που κρύβεται μέσα σου. Τότε ξεκινάς να κάνεις διαφορετικές επιλογές για να υποστηρίξεις αυτό τον υπέροχο, όμορφο, μοναδικό, διαφορετικό άνθρωπο. Όμως πρέπει να το εξασκήσεις», είπε συνειδητοποιημένη πια για όλα και δίνοντας το παράδειγμα που θέλουμε να μιμηθούμε. Όχι απλά επειδή είναι διάσημη, αλλά γιατί είναι μία γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της, χρησιμοποιεί τη φωνή της για να τον υπερασπιστεί και προσπαθεί να βοηθήσει στο να αλλάξει η κατάσταση και για τις υπόλοιπες γυναίκες γύρω της.