Η Rihanna εμπνέει ως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με το Forbes

Μαρία Ροδίτη
Η Rihanna εμπνέει ως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με το Forbes

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

©2021 Evan Agostini

Αφότου έγινε μητέρα και ανέλαβε τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή της, η Rihanna κατέκτησε και τον τίτλο της νεότερης αυτοδημιούργητης δισεκατομμυριούχου στο Forbes, με περιουσία που αγγίζει τα 1,4 δις δολάρια.

Το Forbes αποκάλυψε πρόσφατα τη λίστα του 2022 με τις πιο «πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής», η οποία περιλαμβάνει οικονομικά επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη, entertainers και άλλες. Ανάμεσά τους, λοιπόν, βρίσκεται και η Rihanna, η οποία μετά το «δώρο» της μητρότητας απολαμβάνει αυτήν τη διάκριση.

Συγκεκριμένα, η 34χρονη τραγουδίστρια και επιχειρηματίας βρίσκεται στο Νο21 της λίστας Forbes και αποτελεί τη νεότερη αυτοδημιούργητη επιχειρηματία κάτω των 40 ετών. Η περιουσία της, που αγγίζει τα 1,4 δις δολάρια, προέρχεται κυρίως από το beauty brand της, το Fenty Beauty, σύμφωνα με το Forbes. «Έχει επίσης μερίδιο 30% στη σειρά εσωρούχων Savage x Fenty, της οποίας τα έσοδα έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο τον Φεβρουάριο του 2021», αναφέρει το Forbes. Η RiRi λέγεται ότι είναι η πρώτη δισεκατομμυριούχος των Barbados, ενώ τον περασμένο Απρίλιο ανακηρύχθηκε ως η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο.

Ποια είναι η υπόθεση Roe vs. Wade και γιατί όρισε τα δικαιώματα των γυναικών στις HΠΑ

Άλλες διασημότητες στη λίστα των αυτοδημιούργητων γυναικών είναι η Kylie Jenner (600 εκατομμύρια δολάρια), η Taylor Swift (570 εκατομμύρια δολάρια), η Beyoncé (450 εκατομμύρια δολάρια), η Kim Kardashian (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια), η Reese Witherspoon (430 εκατομμύρια δολάρια), η Serena Williams (260 εκατομμύρια δολάρια), η Sandra Bullock (225 εκατομμύρια δολάρια), η Madonna (575 εκατομμύρια δολάρια), η Kris Jenner (230 εκατομμύρια δολάρια) κ.ά.

https://www.instagram.com/p/CcQBg-UOIU4

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί αλλά η Rihanna δεν εστιάζει σε αυτά

Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, αλλά η Rihanna έχει δηλώσει ότι δεν εστιάζει στα χρήματα και σε τέτοιες διακρίσεις. Το 2019, η 34χρονη star ανέφερε στο περιοδικό T’ της New York Times ότι επειδή ποτέ δεν σχεδίαζε να κάνει περιουσία, η επίτευξη αυτών των οικονομικών διακρίσεων δεν αποτελεί και «εμπόδιο» στην ίδια για να εργαστεί περισσότερο.

«Τα χρήματά μου δεν είναι για μένα. Είναι πάντα η σκέψη ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλον. Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να πιστέψεις ότι τα λάθος πράγματα είναι προτεραιότητα και να σε κάνει να χάνεις πραγματικά τον πυρήνα της ζωής, αυτό που πραγματικά σε κρατά ζωντανό», έχει δηλώσει.

Η φιλανθρωπική οργάνωση της Rihanna

Το 2012, η Rihanna ξεκίνησε τη φιλανθρωπική οργάνωσή της, the Clara Lionel Foundation (CLF), η οποία στοχεύει να «υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και σθένους», όπως αναφέρει το site.

Μάλιστα, μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της, η οποία ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την έναρξη του ιδρύματος, ήταν η συγκέντρωση 60 εκατομμυρίων δολαρίων για γυναίκες και παιδιά που επηρεάστηκαν από τον HIV/AIDS μέσω πωλήσεων από τη σειρά κραγιόν της τραγουδίστριας με τη MAC Cosmetics. Και τον Ιανουάριο, η CLF συνεργάστηκε με την πρωτοβουλία #SmartSmall του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, για να δωρίσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια σε 18 διαφορετικές ομάδες δικαιοσύνης για το κλίμα.