Akshata Μurty: Θα είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Βρετανίας πιο πλούσια από την βασίλισσα Ελισάβετ;

Κατερίνα Μπούσιου
Akshata Μurty: Θα είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Βρετανίας πιο πλούσια από την βασίλισσα Ελισάβετ;

 (Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Η σύζυγος του Rishi Sunak, θα είναι η  επόμενη σιδηρά και πλούσια κυρία στο Νο 10 της Downing Street, αν εκείνος πάρει τελικά την θέση του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.   

Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει στις 5 Σεπτεμβρίου τον διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον και ανάμεσα στους 8 υποψήφιους, η πιο δυνατή υποψηφιότητα είναι εκείνη του Rishi Sunak, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνησή του. Και τα βρετανικά media αυτές τις ημέρες επιγκεντρώνονται στην νεαρή σύζυγό του Akshata, μία ευκατάστατη Ινδικής καταγωγής γυναίκα, με μία αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής.

The Prince Of Wales And Duchess Of Cornwall Celebrate The British Asian Trust

(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Πλουσιότερη και από την βασίλισσα Ελισάβετ

Η κούρσα της διαδοχής έχει ξεκινήσει και αυτή την στιγμή ο μόνος δυνατός αντίπαλος του Sunak, είναι μία άλλη γυναίκα, η Penny Μordaunt, νυν Υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής, η οποία φαντάζει ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μία άλλη Θάτσερ στο Νο 10 της Downing Street, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο. Από την άλλη πλευρά είναι αξιοπερίεργο πως στην δημοφιλία του Sunak, συντελεί αρκετά αυτές τις ημέρες και η δυναμική σύζυγος του, Akshata Murty. Με ιστορία βγαλμένη από τα βάθη της Αγγλικής αποικιοκρατίας.

Η Αkshata, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 στην μικρή πόλη Ηubli της Ινδίας και μεγάλωσε στην ουσία μαζί με την γιαγιά και τον παππού της, αφού οι γονείς της ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν αρκετά μίλια μακριά, στην Βομβάη. Στον πατέρα της Narayana Murthy, έναν νεαρό, φιλόδοξο και ταλαντούχο όπως αποδείχθηκε προγραματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, οφείλει την τεράστια αυτή την στιγμή περιουσία της. Εκείνος της είχε ιδιαίτερη αδυναμία και κάποια στιγμή άρχισε με την μορφή επιστολών, να της διηγείται τις ενοχές που ένιωθε ως πατέρας, γιατί βρισκόταν μακριά της στα πιο τρυφερά της χρόνια: «Κάθε Σαββατοκύριακο έπαιρνα το αεροπλάνο για το Belgaum και μετά νοίκιαζα αυτοκίνητο μέχι το Hubli. Το ταξίδι ήταν ακριβό, αλλά δεν μπορούσα να μην σε βλέπω».

https://www.instagram.com/p/CfyNweENEI6

Με τέτοιες ταπεινές καταβολές, δεν ήταν παράξενο που η μελλοντική όπως όλα δείχνουν πρώτη κυρία της Μ. Βρετανίας, βγήκε χθες με έναν δίσκο με τσάι για να κεράσει η ίδια, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που περίμεναν καρτερικά για κάποιες δηλώσεις τον σύζυγό της. Ενώ θα μπορούσε να το αναθέσει στο υπηρετικό της προσωπικό.

https://www.instagram.com/p/CMaCAjPHnAa

Η μητέρα της Sudha, υπήρξε επίσης μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και μάλιστα η πρώτη γυναίκα με μεγάλη θέση σε πολυεθνική εταιρεία στην Ινδία. Οι γονείς της μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν αρκετά ευκατάστατοι, λόγω των εφαρμογών που σχεδίασαν και έτσι από το ταπεινό Hubli, η Αkshata βρέθηκε ξαφνικά να πηγαίνει στο σχολείο στην Βομβάη με αυτοκίνητο και σοφέρ. Η ίδια σπούδασε αργότερα Οικονομικά στο Claremont McKenna College στην Καλιφόρνια και αργότερα σπούδασε σχέδιο μόδας στο Los Angeles. Ο επίσημος επαγγελματικός της τίτλος, είναι fashion designer. Στο Πανεπιστήμιο του Stanford, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μετέπειτα σύζυγό της. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο γλυκύτατα κοριτσάκια, την Κρίσνα και την Ανούσκα.

England v India - cinch Second Test - Day One - Lord's

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Επειδή κληρόνομησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο των γονιών της, μετά την θέση της ως Marketing Director σε fund στη Αμερική άρχισε να δημιουργεί δικές της εταιρείες και να επενδύει έξυπνα σε άλλες, ενώ κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του πατέρα της Infosys. Με τον σύζυγό της μετά τον γάμο τους μετακόμισαν στο Λονδίνο όπου και εκείνος άρχισε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική. Αυτή την στιγμή η περιουσία της ανέρχεται σε 690 εκατομμύρια λίρες, την στιγμή που η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ ανέρχεται σε 365 εκατομμύρια λίρες. Μία Ινδή κροίσος.

https://www.instagram.com/p/CeNUxfejEZj

Το ζευγάρι διαθέτει επίσης μετοχές στην εταιρεία London-based Catamaran Ventures και έχει επενδύσει επιτυχώς σε δεκάδες άλλες, (ακόμη και σε δραστηριότητες του διάσημου βρετανού Jamie Oliver στο εξωτερικό) κάνοντας τον υποψήφιο βρετανό πρωθυπουργό, Rishi Sunak ως έναν από τον πλουσιότερο βρετανό πολιτικό, λόγω φυσικά της δικής της περιουσίας. Ωστόσο αυτές τις ημέρες και λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει η υποψηφιότητά του, οι δημοσιογράφοι εστίασαν και σε ένα παλαιότερο θέμα που αφορά την μη απόδοση φόρων της ευκατάστατης συζύγου του. Χωρίς ωστόσο να φαίνεται προς το παρόν πως αυτό θα του κοστίσει την εκλογή του, γιατί η ίδια δήλωσε μέσω εκπροσώπου της, ότι οι εταιρείες της θα αποδόσουν στο βρετανικό δημόσιο, αυτά που της αναλογούν.