Ποια είναι η Giorgia Meloni και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας;

Ποια είναι η Giorgia Meloni και πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας;

(AP Photo/Gregorio Borgia, file)

Ο έρωτας με τον σύζυγό της και οι διαφορετικές πολιτικές τους ιδελογίες και η ραγδαία άνοδος της στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας. 

Η Giorgia Meloni είναι η πολιτικός που συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλη γυναίκα, αυτές τις ημέρες σε όλο τον κόσμο, λόγω της νίκης της στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας. Οι δημοσκοπήσεις την έφερναν ως φαβορί τις τελευταίες μέρες και εκείνη πλέον είναι έτοιμη για τον σχηματισμό της κυβέρνησής της, ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της. Όσο απασχολούν τους πολίτες της οι συντηριτικές πολιτικές της τοποθετήσεις, άλλο τόσο απασχολεί η προσωπική της ζωή γιατί έχει καταφέρει να βρει την χρυσή πολιτική ισσοροπία με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν συμφωνεί με τις απόψεις της.

https://www.instagram.com/p/CiqEOeorcKh

Ο αριστερός σύζυγος και η κόρη τους

Η Meloni, έγινε viral αρκετές φορές αυτές τις ημέρες για τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και τις τοποθετήσεις της. Η 45χρονη πολιτικός με καταγωγή από την πλευρά των γονιών της από την Σαρδηνία και την Σικελία, ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τα κοινά. Στα 15 της χρόνια, εντάχθηκε στην νεολαία του συντηρητικού Ιταλικού Κινήματος και κατόρθωσε μετά από λίγα χρόνια να γίνει και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της νεολαίας. Ασχολήθηκε στην συνέχεια με την δημοσιογραφία και το 2006 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Δύο χρόνια αργότερα έγινε Υπουργός Νεολαίας στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που δηλώνει θαυμαστής και την υποστήριξε στις πρόσφατες εκλογές και μάλιστα ήταν η νεότερη γυναίκα υπουργός στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ιταλίας. Η τρίτη πρωτιά που κατέκτησε αφορούσε και την θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής. Ήταν η μόνη γυναίκα που κατάφερε να εκλεγεί και σε αυτό το αξίωμα.

Η φετινή της απόφαση να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» δεν έκανε σε κανένα εντύπωση, γιατί ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, στην οποία είναι ταγμένη από μικρή ηλικία με πολύ συγκεκριμένες - έστω και ακραίες - τοποθετήσεις. «Η Ιταλία μας διάλεξε και δεν θα την εξαπατήσουμε» ήταν η πρώτη της δήλωση - δέσμευση μετά την νίκη της στις εκλογές.

https://www.instagram.com/p/Ci80i4qKxse

Στον μόνο χώρο που η πολιτική δεν έχει τον πρώτο λόγο, είναι το σπίτι της. Ο σύντροφός της και πατέρας της κόρης της, Andrea Giambruno, δεν έκρυψε ποτέ την αριστερή του τοποθέτηση, αλλά αυτή του η στάση, ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στην σχέση τους.

https://www.instagram.com/p/CdASyaxqDay

'Οπως είχε πει και σε μία συνεντεύξη της η Meloni: «Συζητάμε αλλά δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Όταν είμαστε μαζί, προσπαθώ να αφήνω έξω την πολιτική, να αποσυνδέομαι. Δεν είναι εύκολο, γιατί και εκείνος παρακολουθεί όσα γίνονται». Με τον εκρηκτικό της χαρακτήρα όπως φαίνεται όταν μιλά δημόσια, είναι απορίας άξιο, πως το ζευγάρι δεν τσακώνεται για την πολιτική.

https://www.instagram.com/p/Ci5GKxeDE1r

Ο επίσης δημοσιογράφος σύντροφός της και υποδειγματικός πατέρας όπως εκείνη έχει παραδεχτεί, γνωρίστηκαν στα παρασκήνια της εκπομπής «Quinta Colonna», όπου ήταν καλεσμένη. Μία...μπανάνα τους ένωσε, καθώς εκείνος σε μία κίνηση αβρότητας και χωρίς να έχει καταλάβει η Meloni πως ήταν δημοσιογράφος και όχι μέλος της παραγωγής, της έδωσε κάτι να φάει, βλέποντάς την κουρασμένη. Και αυτό ήταν αρκετό για να παραδεχτούν και οι δύο πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν έχουν εξηγήσει ωστόσο μέχρι στιγμής, για ποιο λόγο δεν θέλησαν ποτέ να παντρευτούν. Μερικοί ωστόσο εικάζουν ήδη, πως η Meloni δεν αποκλείεται να κάνει το γάμο της έχοντας πια το αξίωμα της πρωθυπουργού.