Η Angelina Jolie έγινε γκράφιτι με σημάδια μαστεκτομής ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Νατάσσα Σχοινά
Η Angelina Jolie έγινε γκράφιτι με σημάδια μαστεκτομής ενάντια στον καρκίνο του μαστού
@alexsandropalombo

Ένας street artist χρησιμοποιεί την τέχνη του για να στείλει το δικό του μήνυμα σε καίρια θέματα της καθημερινότητας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 19 Οκτωβρίου, ένα γυμνό πορτρέτο της Angelina Jolie με σημάδια της μαστεκτομής εμφανίστηκε στο Μιλάνο. Κάπως έτσι, μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης, η Piazza San Babila, και ο street artist AleXsandro Palombo που το ανέλαβε έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.

https://www.instagram.com/p/Cj5FwFMMHmS

Υπενθυμίζουμε πως η 47χρονη σήμερα Jolie ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε 87% πιθανότητα να πάθει καρκίνο του μαστού και αποφάσισε να δράσει άμεσα για να προλάβει μία τέτοια διάγνωση, προχωρώντας σε διπλή μαστεκτομή στα 37 της. Η μαμά της, Marcia Lynne «Marcheline» Bertrand, πάλεψε με τον καρκίνο για περίπου 10 χρόνια και, τελικά, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών.

Ο ακτιβιστής καλλιτέχνης AleXsandro Palombo

Ο Ιταλός καλλιτέχνης AleXsandro Palombo βρίσκεται πίσω από το μεγάλης σημασίας έργο που προωθεί την αγάπη για τον εαυτό σου σε έναν τόσο σημαντικό για τις γυναίκες μήνα, όπως ο Οκτώβριος που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Palombo είναι ένας δημιουργός της σύγχρονης pop τέχνης αλλά, παράλληλα, είναι και ακτιβιστής και προσπαθεί μέσα από τις δημιουργίες του να εκφράζει ανησυχίες, προβληματισμούς και «κραυγές» για καίρια θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Marge Simpson κόβει τα μαλλιά της συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία για τη δολοφονία της Mahsa Amini στο Ιράν:

https://www.instagram.com/p/Cjp2fXhM5Rk

Η σειρά έργων «Survivor» το 2015

Το 2015, ο Palombo είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο με τη σειρά έργων του «Survivor». Σε αυτήν, ο δημιουργός αναπαριστούσε διάσημους χαρακτήρες με μεγάλη απήχηση στο κοινό, όπως η Άριελ, η Γιασμίν, η Χιονάτη και η Marge Simpson, με μερική ή και ολική μαστεκτομή.

https://www.instagram.com/p/Bpmgz4AAILU

«13 εικονικοί χαρακτήρες μοιάζουν διαφορετικές σε μία σειρά που σηματοδοτεί τον μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Εμπνέουν περισσότερο από ποτέ», έγραψε στο post, ενώ δήλωσε στο A Plus: «Έφτιαξα τη σειρά Survivor, επειδή ήθελα αυτές οι γυναίκες να νιώθουν λιγότερο μόνες στη μάχη τους και στην αποδοχή του εαυτού τους».