Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία έγινε Νο1 trend στο Twitter για όλους τους λάθος λόγους

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία έγινε Νο1 trend στο Twitter για όλους τους λάθος λόγους
Syrian citizen search through the wreckage of a collapsed building, in Azmarin town, in Idlib province north Syria, Monday, Feb. 6, 2023. A powerful earthquake hit southeast Turkey and Syria early Monday, toppling buildings and sending panicked residents pouring outside in a cold winter night. (AP Photo/Ghaith Alsayed)

Βιβλική είναι η καταστροφή που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας τα ξημερώματα αλλά στην Ελλάδα βρήκαμε όλους τους λάθος λόγους για να τσακωθούμε.

O καταστροφικός σεισμός 7,8 της κλίμακας ρίχτερ που σάρωσε τα ξημερώματα δεκάδες περιοχές στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 600 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 3.000 ενώ η λίστα τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών μεγαλώνει ώρα με την ώρα, τη στιγμή που οι δεκάδες μετασεισμοί προκαλούν νέες πτώσεις κτηρίων που κατεδαφίζονται σαν τραπουλόχαρτα.

Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 03.17 ώρα Ελλάδος ήταν στην περιοχή Πάζαρτσικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς , περίπου 18 χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζιαντέπ και 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία και δόνηση είχε διάρκεια περίπου 1,5 λεπτό.

Τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ στέλνουν ήδη βοήθεια.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές.

Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», ανέφερε και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ενώ τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

trends.JPG

Μάχη στο Twitter από τον καναπέ

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στο Twitter, τα hastags σεισμός, Τουρκία, Συρία, ΕΜΑΚ είναι πρώτα αλλά η μάχη που λαμβάνει χώρα στα tweets είναι για όλους τους λάθος λόγους.

APTOPIX Syria Earthquake

Πέρα από βίντεο από τη στιγμή του σεισμού, τα κτίρια που κατεδαφίζονται, υπάρχουν δεκάδες τιτιβίσματα κόντρας για το αν θα πρέπει να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, στο γιατί εστάλη ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν σκεπαστεί από μπετό κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν και φυσικά στην κουβέντα μπήκε η εξωτερική πολιτική, ο θάνατος των δύο πιλότων και όλα τα λάθος επιχειρήματα στο γιατί πρέπει να δείξουμε το πιο σκληρό μας πρόσωπο ως λαός, σε ανθρώπους που κουβαλούν τη στιγμή αυτή τα τραυματισμένα παιδιά τους από τα συντρίμμια.