Η Μαρία Κωνσταντάκη είπε πως είναι 50 ετών και μάλλον ο χρόνος σταμάτησε στα «Υπέροχα πλάσματα»

Η Μαρία Κωνσταντάκη είπε πως είναι 50 ετών και μάλλον ο χρόνος σταμάτησε στα «Υπέροχα πλάσματα»
Instagram

«Ένας φίλος μού έλεγε ότι τα 50 είναι τα καινούργια 30. Μεγαλώνοντας απέκτησα σοφία και ηρεμία που θα ήθελα να τις έχω στα νιάτα μου». 

Κι όμως! Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που η Μαρία Κωνσταντάκη υποδύθηκε τον εαυτό της στη σειρά «Υπέροχα Πλάσματα» πίσω στο 2007. Κύριο θέμα της σειράς ήταν η φιλία μιας παρέας 35αρηδων και πώς εξελίσσεται η ζωή τους στην πόλη. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην παρέα με επίκεντρο το Μητσάκι (Μυρτώ Αλικάκη) και η Μαρία Κωνσταντάκη η οποία και υποδύθηκε τον εαυτό της στη σειρά που την καθιέρωσε και την έκανε ευρέως γνωστή. Με «character» ομορφιά, η Μαρία ξεχώρισε αμέσως και αγαπήθηκε σε ένα ρόλο που έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1973 όπου και μεγάλωσε, η ταλαντούχα ηθοποιός κατάγεται από την Ήπειρο (Ναζαίοι Άρτας). Τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών. Το 1998, στο δεύτερο έτος φοίτησής της πέρασε ταυτόχρονα στις Δραματική Σχολή Βεάκη κάνοντας παράλληλα σπουδές υποκριτικής.

Το αξιοσημείωτο με αυτό το υπέροχο πλάσμα, είναι ότι σε κάθε συνέντευξή της, μιλάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για θέματα που απασχολούν κάθε γυναίκα και τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων αποτελούν ταμπού. Χρησιμοποιώντας λοιπόν την επιρροή της, μόνο θετικό πρόσημο έχουν δηλώσεις της που έχουν να κάνουν με αλήθεια, ενδυνάμωση, παρακίνηση. Για παράδειγμα, η Μαρία έχει τοποθετηθεί με σοβαρότητα και δυναμισμό σε θέματα όπως αυτά της μητρότητας, των σχέσεων, αλλά και των εργασιακών. Όπως τότε που δήλωσε πως για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα στην υποκριτική έπρεπε να δουλεύει και στην εστίαση.

https://www.instagram.com/p/Cc8ZhLCNv3l/

Στο ίδιο μοτίβο, χωρίς κανέναν φόβο αλλά με πολύ πάθος, η Μαρία Κωνσταντάκη παραχώρησε μία υπέροχη συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και στο ένθετο Τύπος TV που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τον έρωτα, την ευτυχία, αλλά και για την ηλικία της. Ανάμεσα σε άλλα, η Μαρία Κωνσταντάκη είπε πως είναι 50 ετών και μάλλον ο χρόνος σταμάτησε στα «Υπέροχα πλάσματα».

Ακολουθούν αποσπάσματα της εν λόγω συνέντευξής της:

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Όταν ήμουν ερωτευμένη, υπήρξα σε υπερδιέγερση, δεν χρειαζόμουν ύπνο, δεν χρειαζόμουν φαΐ. Βέβαια, δεν κρατά πολύ. Για μένα το στοίχημα είναι να έχω μια ωραία ενέργεια από την παρέα που κάνω με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να ετεροπροσδιορίζομαι, δεν θέλω να χρειάζομαι τον άλλον. Είναι ένα σοβαρό project για μένα, δουλεύω πάνω σε αυτό, άσχετο από το αν έρθει ο έρωτας.

Έχω ερωτευτεί και με έχουν ερωτευτεί αρκετές φορές, σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν τον λαχταρώ, δεν τον ζηλεύω. Το 90% των σχέσεων που βλέπω δίπλα μου δεν τις ζηλεύω. Βέβαια και εγώ όταν ήμουν ερωτευμένη, δεν τα είχα καταφέρει καλύτερα. Ίσως είναι υπερεκτιμημένος ο έρωτας τελικά, δεν τον έχω προτεραιότητα.

Λες την ηλικία σου;

Πλέον ναι, είμαι 50! Μέχρι πριν από κάποια χρόνια δεν την έλεγα. Μοιάζω και μικρότερη, οπότε απέφευγα αυτή την απάντηση.

Είναι μια ωραία δεκαετία;

Ένας φίλος μού έλεγε ότι τα 50 είναι τα καινούργια 30. Κι εγώ του απάντησα «έγινε, αυτό θα πω στον γιατρό». Μεγαλώνοντας απέκτησα σοφία και ηρεμία που θα ήθελα να τις έχω στα νιάτα μου.

Τι σημαίνει για σένα ευτυχία;

Να κοιμάσαι καλά και ήσυχα με αυτό που έχεις κάνει μέσα στην ημέρα. Να κοιμάσαι και αυτό που θες να το έχεις πραγματοποιήσει.

Οι μεγάλες κουβέντες της Μαρίας Κωνσταντάκη για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στη σύγχρονη κοινωνία

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη τον Οκτώβριο του 2022 και με αφορμή τη σειρά «Έρωτας Φυγάς» στην οποία πρωταγωνιστεί, σχολίασε περιπτώσεις κακοποιήσεων, καθώς και ανθρώπους που επέλεξαν να ξεφύγουν από τις κακοποιητικές τους οικογένειες και να αφήσουν πίσω αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς.

Η Μαρία Κωνσταντάκη μιλάει για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στην κακοποίηση

Η 49χρονη ηθοποιός μιλώντας στον παρουσιαστή εξέφρασε την ικανοποίησή της που πλέον βλέπει ότι η κοινωνία αντιδρά πιο εύκολα όταν βλέπει κακοποιήσεις.

«Έχουμε γίνει λίγο πιο ευαίσθητοι. Βλέπουμε κάποιον να κακοποιεί ένα ζώο, βλέπουμε έναν άνθρωπο να κακοποιεί έναν άνθρωπο και θα πάρουμε πολύ πιο εύκολα πια τηλέφωνο και θα πούμε στην αστυνομία ‘Ελάτε’. Γιατί παλιότερα υπήρχε αυτό το πράγμα, ακόμα και στις πόλεις, το να μην ανακατευτούμε, το να μην μπούμε εμείς στην ιστορία και μας κάνει κακό. Τώρα εκεί βλέπω εγώ τη βελτίωση», σχολίασε.

Έπειτα, ο 48χρονος Αρναούτογλου αναρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκαν αυτά τα κτήνη που βλέπουμε να κακοποιούν με κάθε τρόπο. Και, τότε, η Κωνσταντάκη έδωσε την απάντησή της μέσα από την εμπειρία της με φίλους που προέρχονται από κακοποιητικό περιβάλλον.

«Σίγουρα όλα αυτά είναι αποστήματα της οικογένειας και της κοινωνίας, αλλά, έχω υπάρξει φίλη με ανθρώπους που είχαν ένα πολύ βίαιο οικογενειακό περιβάλλον και οι ίδιοι το άλλαξαν. Δηλαδή, είχα φίλο, ο οποίος μέχρι 20 χρονών ήταν έτοιμος για καυγά, ακριβώς επειδή προερχόταν από ένα περιβάλλον οικογενειακό που έτρωγε πολύ ξύλο και νόμιζε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης. Μόνος του ο άνθρωπος αυτός το άλλαξε. Έχω πολλές τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων. Μιλάμε για πολύ ξύλο, φάση νοσοκομείου, και το αλλάξανε», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την προσωπική της ζωή

Στην προσωπική της ζωή, η ηθοποιός είναι ελεύθερη και, όταν ο Αρναούτογλου τη ρώτησε αν αυτό πρόκειται να αλλάξει, εκείνη απάντησε: «Δε βγαίνω να με φλερτάρουν. Ελεύθερη είμαι. Είναι όλα πιτσιρίκια. Το πιτσιρίκι είναι κάπως ανώριμο και το δικαιολογεί η ηλικία κι έχω κι εσένα που είσαι πιο μεγάλος από τα πιτσιρίκια και είσαι πάλι ανώριμος».

Η Κωνσταντάκη, στη συνέχεια, δήλωση πως πλέον αγαπάει περισσότερο από πριν τον εαυτό της και είπε μία ατάκα με μεγάλο νόημα.

«Με αγαπώ πολύ, τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχουμε κάνει στον εαυτό μας και όχι στους άλλους», δήλωσε.