Η Δήμητρα Παπαδοπούλου λέει πως το ‘22 έπαθε γυναίκα αλλά για εμάς ήταν πάντα η γυναικάρα που είναι

Ανθή Μιμηγιάννη
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου λέει πως το ‘22 έπαθε γυναίκα αλλά για εμάς ήταν πάντα η γυναικάρα που είναι

Από τη δημιουργική και αντισυμβατική πένα και φιλοσοφία της, στο ρόλο της αφελούς Δήμητρας στους «Απαράδεκτους», και από την «Θοδωρή, πότε θα γίνω μάνα» περσόνα της στο «Σ' αγαπώ μ' αγαπάς» έως το νέο της βιβλίο, η σκληροπυρηνική Δήμητρα Παπαδοπούλου το '22 είπε πως «έπαθε» γυναίκα, αλλά τα είχε πει ακόμα καλύτερα πριν 30 χρόνια στη Μαλβίνα Κάραλη. 

Δυναμική, αντισυμβατική, αστεία, γοητευτική, ταλαντούχα. Το βαρύ πυροβολικό Δήμητρα Παπαδοπούλου, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν κάποιον να την ερωτευτεί ή να τρέξει μακριά επειδή θα φοβάται τον εν λόγω έρωτά του για εκείνη.

Γεννημένη στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου στις 19 Ιουλίου του 1962, η Δήμητρα εκτός από την ιδιότητά της ως ηθοποιός, είναι επίσης μια επιτυχημένη σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Μεταξύ πολλών άλλων, έχει υπάρξει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και ραδιοφωνική παραγωγός.

Με σπουδές στην αγγλική φιλολογία, η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Στο βιογραφικό της μπορεί να δει κανείς πως έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, στα περισσότερα από τα οποία πρωταγωνίστησε ενώ όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, στην τηλεόραση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις κωμικές σειρές «Οι Απαράδεκτοι» και «Σ' αγαπώ μ' αγαπάς».

Shakira μην απαντήσεις στη φωτό του Piqué με μισογυνισμό, θυμήσου τα λόγια που σου έγραψε ο Márquez

Όπως είναι γνωστό, η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και είναι σε μια όμορφη σχέση εδώ και περίπου 12 χρόνια, η ίδια επιλέγει να μιλάει μόνο μέσα από τη δουλειά της.

Όσο για το ποιος είναι ο γοητευτικός άντρας που βρίσκεται στο πλευρό της. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Real News αλλά και κάποιες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς, η Δήμητρα διατηρεί μια όμορφη σχέση με τον Τηλέμαχο Αϊδίνη, ο οποίος είναι ιστιοπλόος και ιδιοκτήτης ιστιοφόρου σκάφους.

Το ζευγάρι είχε απαθανατιστεί πριν από κάποιο διάστημα στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Συμβολαιογράφος», που παίζεται στο θέατρο Χώρα, με την ηθοποιός να προσπαθεί να κρυφτεί από τα φλας των φωτογράφων.

Όπως έλεγε το τότε ρεπορτάζ της Real, το ζευγάρι μένει κάτω από την ίδια στέγη, σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι, ενώ, όταν θέλει να ξεφύγει από τον θόρυβο της πόλης, απομονώνεται στο προσωπικό ησυχαστήριο της Δήμητρας, στο εξοχικό της στο Σούνιο.

Η νέα συνέντευξη της Δήμητρας Παπαδοπούλου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, την Τετάρτη (25/1) η Δήμητρα Παπαδοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», και μεταξύ άλλων μίλησε για τον έρωτα, το βιβλίο της, αλλά και τον Τζίμη Πανούση.

https://www.instagram.com/p/Cn2CFQjOKeP

Για το βιβλίο της «Ο έρωτας είναι παιχνίδι μωρό μου» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα είπε:

«Ο έρωτας είναι παιχνίδι και έχει πολύ συγκεκριμένους νόμους και παίζεται. Η αγάπη δεν έχει τόσους κανόνες. Είναι ένα αίσθημα πολύ ανώτερο που είμαστε λίγοι για να το πετύχουμε γιατί έχουμε ένα “εγώ” πολύ μεγάλο, παλεύουμε να φύγει το “εγώ” από τη μέση και θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν είχαμε τους νόμους της αγάπης. Γκρεμίζονται οι καψούρες και απομυθοποιοούνται. Ευχής έργον είναι να μένει η αγάπη από όλα αυτά, όχι τα παραμύθια. Έχω φάει παραμύθια και εγώ. Η αγάπη έρχεται όταν ο άνθρωπος είναι έτοιμος να αγαπήσει».

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι γνωστό πως έχει επιλέξει μέσα στο βιβλίο της να βάλει αληθινές ιστορίες από τα φοιτητικά της χρόνια. Μία από τις ιστορίες που ξεχωρίζουν είναι και εκείνη που έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζίμη Πανούση για τον οποίο είπε:

O «Καραγκιόζης:The Movie» πήρε το αργυρό μετάλλιο & το χρυσό η Δ/σα Σύμβουλος της White Fox Α. Μάνου

«Είχα πετύχει τον Τζίμη Πανούση στις καταλήψεις του Χημείου, αυτό που περιγράφω στο βιβλίο μου είναι πραγματικό γεγονός. Δεν υπάρχει αντίστοιχος Τζίμης σήμερα γιατί πολύ απλά έχουν αλλάξει οι εποχές».

Αναφερόμενη στη θρησκεία είπε: «Αγαπώ την πίστη και αγαπώ κάτι ανώτερο. Οτιδήποτε συμβαίνει λέω ότι υπάρχει κάτι ανώτερο, αλλιώς θα πάθω κατάθλιψη».

Οι Ιρανές πρωταγωνίστριες ξανά – Ανακηρύχθηκαν «ηρωίδες της χρονιάς» από το περιοδικό TIME

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου λέει πως το ‘22 έπαθε γυναίκα αλλά για εμάς ήταν πάντα η γυναικάρα που είναι

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Δήμητρα Παπαδοπούλου βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και με αφοπλιστική ειλικρίνεια αποκάλυψε πως μπορεί να βαριέται να περιποιείται τον εαυτό της, ωστόσο άρχισε να το κάνει πριν από περίπου μια πενταετία.

«Δίνουμε στίγμα με τα ρούχα μας. Αυτά που φοράω σήμερα είναι εγώ. Εγώ τώρα βάφομαι, προσέχω, κάνω μπούκλες. Παλιότερα δεν έκανα τίποτα από αυτά. Πριν 4-5 χρόνια ξεκίνησα να τα κάνω όλα αυτά, έπαθα γυναίκα. Μεγάλωσα και δεν με έπαιρνε να βγω έξω όπως έβγαινα από το μπάνιο».

«Όλα αυτά τα θεωρούσα πολύ grande. Θεωρούσα ότι η γυναίκα, έτσι όπως μεγαλώναμε εμείς στα Εξάρχεια και συνοδευτικά με τις απόψεις του πατέρα μου, το να ασχολείται με την κοκεταρία της είναι χάσιμο χρόνου και αλήθεια έλεγαν. Εγώ εχθές για να πάω να κάνω μαλλιά, μανικιούρ και πεντικιούρ έφαγα όλη την ημέρα. Είναι δράμα να είσαι γυναίκα, απλά είναι μονόδρομος. Εγώ για να δείτε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ».

Μάλιστα, η Δήμητρα που και όταν δεν πρόσεχε όπως είπε, πάντα γυναικάρα ήταν, με κάθε της ανάρτηση τονίζει την αλλαγή της beauty φιλοσοφίας της.

Απόσπασμα από την εκπομπή «Το έγκλημα της Τρίτη»

Αλήθεια, τι έλεγε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στην εκρηκτική και αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη περί θηλυκότητας πριν από 30 χρόνια; Η αλήθεια είναι πως υποστήριζε τις θέσεις της και δεν έκανε τα ...grande πράγματα που αναφέρει τώρα. Και η αλήθεια είναι πως για κάποιον που απλώς παρατηρεί, πιστεύει πως είναι ΟΚ και πριν που δεν ήθελε τις μπούκλες, και είναι επίσης ΟΚ τώρα που τις θέλει.

Σε αυτό που πρέπει να της βγάλουμε όμως το καπέλο, είναι για την αλήθεια της, την οποία σε κάθε της συνέντευξη υποστηρίζει.

Απόσπασμα από την εκπομπή «Το έγκλημα της Τρίτης» που παρουσίαζε η Μαλβίνα Κάραλη, την περίοδο 1992-1993, στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα. Καλεσμένη της Μαλβίνας, η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδοπούλου. (Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο κανάλι).

Σε ερώτηση της Μαλβίνας αν θα ήθελε να είναι μία από αυτές τις «απαλές μεταξένιες» γυναίκες, ακολουθούν και γραπτώς κάποιες από τις ατάκες του βίντεο.

«Δεν μπορώ να είμαι. Δεν μπορώ να παίξω αυτή τη γλυκιά αραχνούφαντη ύπαρξη που ρέει σαν ένα ποτάμι. Δηλαδή αν μου έρθει εμένα η τρέλα θα την πω. Εγώ είμαι σκληροπυρηνική».

«Επειδή βάλαμε ένα τζινάκι και δεν βαφτήκαμε τρομερά και δεν φοράμε faux bijoux χάσαμε τη θηλυκότητά μας;».

«Άμα αφήσεις μπούκλα και η μπούκλα δεν σου πάει γίνεσαι μια γελοία με μπούκλα. Ο άντρας κατά βάθος θέλει εμάς, θέλει μπέσα, φιλία, "σπαθί", αυτή τη γυναίκα ερωτεύεται, αυτή αγαπάει, με αυτή θέλει να ζήσει».

«Εγώ δεν μπορώ να είμαι Ornella Muti έχω εξοικειωθεί. Tο είδα νωρίς στον καθρέφτη μου».