To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top μας συγκίνησε και μας έμαθε πολλά

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top μας συγκίνησε και μας έμαθε πολλά

Live A Legacy 2023: Κατέκλυσαν τον χώρο οι συμμετέχουσες – Όσα επισήμαναν οι ομιλητές.

Το πώς οι σύγχρονες γυναίκες μπορούν να διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για έμφυλη ισότητα στον εργασιακό χώρο κατέδειξε με μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων δράσεων το φετινό Live A Legacy, το event – θεσμός για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση που διοργανώθηκε από τη Mastercard και τη Women On Top για 5η χρονιά.

Τόσο κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης, όσο και στα Live A Legacy Mentoring Events, καταξιωμένοι επαγγελματίες, γνωστοί για τη δράση και το έργο τους, μίλησαν για την πορεία τους, αλληλεπιδρώντας με τις συμμετέχουσες και εμπνέοντάς τες να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν δυναμικά την καριέρα τους σε όποιον χώρο εκείνες επιθυμούν.

Live A Legacy 2023: Κατέκλυσαν τον χώρο οι συμμετέχουσες – Όσα επισήμαναν οι ομιλητές

Η κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, με οικοδεσπότες τη Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη. Στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περισσότερες από 300 γυναίκες παρακολούθησαν ομιλίες που τις ενέπνευσαν, τις καθοδήγησαν και τις παρακίνησαν να δημιουργήσουν την επαγγελματική πορεία που ονειρεύονται.

Νέα κορίτσια που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο βήμα της καριέρας τους μέχρι γυναίκες που έχουν ήδη ξεκινήσει την επαγγελματική τους πορεία και αναζητούν έμπνευση και εφόδια στη διαδρομή τους προς την κορυφή, το ακροατήριο του Live A Legacy είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες επιτυχημένων γυναικών και αντρών από διαφορετικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Αναλυτικά, η Άννα Χλιούρα, Συν-ιδρύτρια της εταιρείας Elektronio, παρουσίασε θέματα καινοτομίας και βιωσιμότητας στην ενότητα με τίτλο “Female Entrepreneurs as Leaders of Change”. Η Περιβαλλοντική Επιστήμων και ειδική σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης, Χριστίνα Κονταξή μέσα από μια συνέντευξη με τον Γιώργο Καπουτζίδη μίλησε για την αξία της συνεργασίας και της ποικιλομορφίας των προοπτικών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση πολύπλοκων θαλάσσιων (και όχι μόνο) ζητημάτων. Η ομιλήτρια Ani Filipova ιδρύτρια και CEO του Change Advisory και career coach αναφέρθηκε στην πορεία της και στο πώς η αγάπη της για τα ταξίδια την οδήγησε σε μια καριέρα στον τραπεζικό κλάδο, ενώ την εμπειρία της μοιράστηκε και η ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Katherine Reilly.

Η Ειδικός Τεχνητής Νοημοσύνης και Γλώσσας, Γνωσιακή Νευροεπιστήμων, Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού, μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της ως γυναίκα επιστήμων, στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, καθώς και για στρατηγικές προώθησης ισότητας των φύλων. Στο ίδιο πάνελ ο Regional Talent & Development Manager της Bayer για την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, Θέμης Χριστοφίδης ανέπτυξε το ζήτημα της προώθησης της ισότητας των φύλων, η Έφη Κουλουρίδη, Partner της Mckinsey & Company, μοιράστηκε πολλά που πρόσφεραν έμπνευση και καθοδήγηση σε future female leaders, ενώ η Χρυσάνθη Μπερμπάτη, General Manager, Business Planning, Investor Relations & ESG στην Τράπεζα Πειραιώς, μίλησε για το πώς είναι να κατέχεις μια ηγετική θέση σε έναν πολύ μεγάλο οργανισμό στον τραπεζικό κλάδο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Hanna Oliynych, Συνιδρύτρια της Ένωσης Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, μέσω της οποίας μάχεται για να υποστηρίξει τις γυναίκες που ήρθαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Στο main event επίσης, οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον πάνελ με τίτλο Inclusion & Belonging - How to Build and Empower a Diverse Workforce, όπου συμμετείχαν η Παναγιώτα Πολυκάρπου, Social Entrepreneur & Gender Specialist, η Ανθή Αργυρίου, Δικηγόρος, και ο Βαγγέλης Κοσμάτος, Ψυχολόγος και Υπεύθυνος επιστημονικού έργου Συμμαχίας των Φύλων. Τέλος, η ράπερ Sonita Elizadeh μέσω ενός συγκλονιστικού βίντεο, μίλησε για το ταξίδι της από το Αφγανιστάν και το Ιράν στις ΗΠΑ, την εμπειρία της με την πρακτική του καταναγκαστικού γάμου, τον ρόλο που έπαιξε η μουσική στη ζωή και τον ακτιβισμό της, την ανθεκτικότητα και τη δύναμη που έδειξε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορούν να επενδύσουν στο δικαίωμα των κοριτσιών και των γυναικών.

Το φετινό Live A Legacy όμως, εμπλουτίστηκε με δύο Mentoring Events, στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, και στη Θεσσαλονίκη, όπου γυναίκες σε διάφορα στάδια της καριέρας τους, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με διακεκριμένες γυναίκες από διάφορους κλάδους, να κάνουν speed mentoring sessions και να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και πρακτικά workshops ενδυνάμωσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του event, η Mastercard για φέτος έχει ήδη προσφέρει 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top.

Live A Legacy Internship Program: Θέσεις πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες – Δες πώς μπορείς να υποβάλεις αίτηση

Το Live A Legacy καθιερώθηκε πλέον στη συνείδηση κάθε γυναίκας και στην εικόνα της αγοράς εργασίας ως ένας θεσμός που μπορεί στην πράξη να ενδυναμώσει τις γυναίκες, προσφέροντάς τους απαραίτητα εφόδια για την εξέλιξη της καριέρας τους και τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει κάθε χρόνο έμμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης, ενώ φέτος το πρόγραμμα έχει επεκτείνει την πρόσκλησή του και προσφέρει συνολικά 12 internships σε ακόμα περισσότερους κλάδους και τομείς – μάλιστα, μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις την αίτησή σου για όποια θέση σε ενδιαφέρει, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις τώρα στην πλατφόρμα του Live A Legacy για να μάθεις περισσότερα αλλά και για να διεκδικήσεις μια από τις θέσεις που επιθυμείς.

Το 5ο Live A Legacy ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, με εμπλουτισμένες δράσεις, κορυφαίους ομιλητές και ακόμα περισσότερες προσφερόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης. Η ολιστική προσέγγιση στη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση αφορά την ίδια την κοινωνία μας και κάθε μία από εμάς ξεχωριστά και τώρα έχουμε τον τρόπο, τη γνώση και τη δύναμη να αλλάξουμε τα δεδομένα!