Ξεκίνα την καριέρα που ονειρεύεσαι με το Live a Legacy Internship Program από τη Mastercard

Ξεκίνα την καριέρα που ονειρεύεσαι με το Live a Legacy Internship Program από τη Mastercard

Θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες.

Για πέμπτη χρονιά φέτος, το Live A Legacy, η εκδήλωση-θεσμός για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση από τη Mastercard και το Women On Top, επέστρεψε δυναμικά προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές, αλλά και θέσεις έμμισθης πρακτικής εργασίας σε πολλούς και διάφορους κλάδους.

Φέτος, το Live A Legacy της Mastercard περιλάμβανε μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας πως έχει πλέον καθιερωθεί ως μια πρωτοβουλία-ορόσημο για τη γυναικεία ενδυνάμωση, με ομιλητές από διάφορους κλάδους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο και να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται, χτίζοντας την επιτυχημένη σταδιοδρομία που ονειρεύονται.

Θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες

Μία από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες που δίνει το Live A Legacy στις σύγχρονες γυναίκες που επιλέγουν να συμμετέχουν στις δράσεις του, είναι η προσφορά θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες της χώρας μας. Πρόκειται για μία έμπρακτη «απόδειξη» της δέσμευσης της Mastercard στην προώθηση της θέσης των γυναικών στον εργασιακό χώρο, που ξεκίνησε μαζί με το Live A Legacy, προχώρησε και αναπτύχθηκε μαζί του. Από το 2018 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έχουν προσφερθεί συνολικά 24 θέσεις έμμισθης πρακτικής εργασίας, ενώ φέτος, οι προσφερόμενες θέσεις έχουν αυξηθεί σε 12, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Αναλυτικά, οι θέσεις που προσφέρονται είναι:

  • 2 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η dentsu Greece, στον Τομέα του Media Planning και του Strategy & Market Research
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει το efood, στον Τομέα του Design
  • 2 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, στο τμήμα της Διεύθυνσης Καρτών και στον Τομέα Προγραμμάτων Πιστότητας.
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η Eurobank
  • 2 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η McCann Worldgroup Athens, στον Τομέα του Account Management και του Social Media Management
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει η MSPS, στον Τομέα του Marketing
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει το Πλαίσιο, στον Τομέα του Finance
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει το SKROUTZ, στον Τομέα του Workplace Operations
  • 1 θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρει ο όμιλος V+O, στον Τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων

Προσφέροντας τις θέσεις αυτές, η Mastercard δίνει σε κάθε νέα γυναίκα που θέλει να κάνει ένα δυνατό πρώτο βήμα στην καριέρα της, την ευκαιρία να μπει στην αγορά εργασίας, ξεκινώντας από μια κορυφαία εταιρεία που θα της προσφέρει σημαντική εμπειρία και πολύτιμα εφόδια για όλη την επαγγελματική διαδρομή της. Φυσικά, εκτός από τα οφέλη που θα αποκομίσει κατά τη διάρκεια της έμμισθης πρακτικής άσκησης, κάθε γυναίκα που συμμετέχει, μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσει μια θέση σταθερής εργασίας και να «ανοίξει πόρτες» που οδηγούν σε μία επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο που έχει επιλέξει. Οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μέρος της οικογένειας του Live a Legacy και να διεκδικήσουν μία από τις προσφερόμενες θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, αρκεί να μπουν στην πλατφόρμα του προγράμματος, ώστε να ενημερωθούν πλήρως και αναλυτικά. Να σημειωθεί ότι η σελίδα ενημερώνεται διαρκώς με νέες θέσεις στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του φετινού, ανανεωμένου Live a Legacy

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης υποδέχτηκαν τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στην κύρια εκδήλωση Live A Legacy 2023, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, μίλησαν για τον τρόπο συνεισφοράς τους στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής και εστίασαν σε ένα καλύτερο αύριο χωρίς έμφυλες ανισότητες. Επιπλέον, φέτος, για πρώτη φορά, η Mastercard εγκαινίασε τα Live A Legacy Mentoring Events, δύο νέες, ξεχωριστές εκδηλώσεις, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel και ακόμα μία, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS.

Αξιοσημείωτο είναι πως το σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο την ολιστική γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση, δεν περιορίζεται στον πολύ σημαντικό θεσμό του Live A Legacy. Επιπλέον απόδειξη της ουσιαστικής δέσμευσης της εταιρείας για βοήθεια και της ολοκληρωμένης υποστήριξης που επιδιώκει να προσφέρει στις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Girls4tech”, μια σειρά σεμιναρίων STEM για μαθήτριες ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών «Master your Own Business», σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στηρίζοντας έμπρακτα έτσι και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.