Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γίνεται με έναν μοναδικό τρόπο έμπνευση για όσα υπέροχα έχει πει για τη ζωή

Τζένη Ντεμιράι
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γίνεται με έναν μοναδικό τρόπο έμπνευση για όσα υπέροχα έχει πει για τη ζωή

«Αν είσαι τυχερός στη ζωή σου και βρεις αυτό που αγαπάς, ξέρεις που μπορείς να δώσεις αυτή την ενέργεια», είχε δηλώσει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και τα λόγια έμελλε να γίνουν «σημαία» αγάπης στο TikTok δύο χρόνια μετά.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους ηθοποιούς μίας γενιάς με πολύ ταλέντο και όρεξη για δημιουργία.

Αυτό που φαίνεται να τον κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό στα μάτια μου είναι η επιρροή που καταφέρνει να ασκήσει σε μία άλλη γενιά, της οποίας η νιότη δεν μπορεί να μη συνδεθεί με το επαναστατικό πνεύμα και την «ακύρωση» όλων όσων θυμίζουν έστω και στο παραμικρό κάποιον γονέα.

Στα 46 του, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα μπορούσε να είναι πατέρας κάποιου από τους 18άριδες που τον αποθεώνουν στο TikTok τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει πως «δεν είναι όλοι για όλα» και καταφέρνει να γίνει ο άνθρωπος που μιλά για την αγάπη και την τύχη με έναν τρόπο απλό αλλά αρκετό για να γίνει viral και να αγγίξει τις ψυχές πολλών χρηστών του TikTok.

https://www.instagram.com/p/CqS4v2LsSgd/

Πιο αναλυτικά, ένα απόσπασμα μίας συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πριν από δύο χρόνια στο Pillow Talk Stories και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Ιωάννα Ρίζου ήταν αυτό που πυροδότησε «έκρηξη αγάπης» και έκανε τον Δαδακαρίδη το πρόσωπο των ημερών στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Στο απόσπασμα ο αγαπημένος ηθοποιός που την τρέχουσα σεζόν πρωταγωνιστεί στην σειρά Ψυχοκόρες του ΑΝΤ1+ και στην παράσταση Αινιγματικές Παραλλαγές, αναφέρει: «Αν είσαι τυχερός στη ζωή σου και βρεις αυτό που αγαπάς, ξέρεις που μπορείς να δώσεις αυτή την ενέργεια. Σταματάνε τα μαθηματικά να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, οι αριθμοί. Εμπλέκονται με κάποιον τρόπο, αλλά επί της ουσίας, μπλέκεσαι εσύ με αυτό που συμβαίνει και απλά αφήνεις τον εαυτό σου να γεράσει μέσα από αυτό, μπας και μάθει και κάτι. Νομίζω έτσι είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις, απλά, πρέπει να είσαι τυχερός για να βρεις αυτόν ή αυτή που σε αγαπάει».

Εκτός από το συγκεκριμένο απόσπασμά ο Πυγμαλίων έχει πει κι άλλα υπέροχα πράγματα μπορούν να γίνουν η σημερινή μας έμπνευση!

#1 Θέλουμε τα πάντα αλλά δεν τα χρειαζόμαστε

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πυγμαλίων είχε πει: «Ο άνθρωπος πολλές φορές μπαίνει σε μία διαδικασία και είναι ανυπόμονος, θέλει τα πάντα σε ένα σφηνάκι. Δε γίνεται. Ο χρόνος από μόνος του καθορίζει τις σχέσεις των ανθρώπων και αυτός αντίστοιχα ξεδιπλώνει, ανοίγει συρτάρια, ντουλάπια, ρούχα, χρώματα, καταστάσεις για τον καθένα μας. Ε, κάποιοι άνθρωποι παιδευόμαστε, είμαστε ανυπόμονοι στον χρόνο, τα θέλουμε όλα τώρα, τα θέλουμε όλα πριν, τα θέλουμε όλα μετά. Τα θέλουμε όλα. Να τα κάνεις τι όλα; Πολύ λίγα πράγματα χρειάζεσαι».

Σε αυτή τη συνέντευξη ο Δαδακαρίδης είχε ακόμα πει «Γέμισε ένα δωμάτιο με τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να βρεις σε αυτόν τον κόσμο, τα πιο ακριβά. Και; Αν δεν έχεις 10 ανθρώπους να τα μοιραστείς, αν δεν έχεις 10 ανθρώπους να διδάξεις, να μιλήσεις, να σε διδάξουν, να προχωρήσεις, να συζητήσεις, να χάσεις, να κερδίσεις, να κάνεις όλες αυτές τις ωραίες ιστορίες. Και; Κανένα νόημα».

#2 Μεγαλώνοντας είτε σε κερδίζει η αγάπη είτε το εγώ

«Μεγαλώνοντας είτε σε κερδίζει η αγάπη είτε το εγώ. Το εγώ είναι ένα απλό, δύσκολο, στείρο και ψυχρό πράγμα, το οποίο τελικά καταντάει πολύ μοναχικό. Ακόμα κι ο Λούκι Λούκ είχε τη σκιά του να τον αγαπάει. Το εγώ δεν έχει ούτε τη σκιά του. Όταν αγαπάμε αθώα, μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να πονάει, μπορεί να μας πληγώνει, μπορεί να μας μεταφέρει σε πολύ ευαίσθητα κομμάτια μας αλλά τουλάχιστον έρχεται αυτό να σε συμπληρώσει, να σε κλείσει μέσα σου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή φλερτ της ΕΡΤ.

#3 Η ευτυχία τελειώνει και αυτό είναι το ωραίο

Σε άλλη συνέντευξη, στην Καθημερινή, μιλώντας για την παράσταση Ψηλά απ’ τη γέφυρα του Άρθουρ Μίλερ και τον Έντι Καρμπόνε, που υποδύθηκε στο θέατρο Βεάκη, δήλωσε: «Κάποιες στιγμές της ζωής σου είσαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι τόσο συμπαντική η ευτυχία, είσαι τόσο χαρούμενος που συμβαίνει, που κάθεσαι στον καναπέ, στο γραφείο, στο κρεβάτι και δεν θες αυτή η στιγμή να τελειώσει. Και τελειώνει – γιατί όλα τελειώνουν. Αυτό είναι και το ωραίο».

Πηγή κεντρικής εικόνας: @pygmalion_dadakarides