Η Μαρίζα Ρίζου ξέρει από έρωτα και αυτές οι 3 φράσεις της θα αγγίξουν την ψυχή σου

Τζένη Ντεμιράι
Η Μαρίζα Ρίζου ξέρει από έρωτα και αυτές οι 3 φράσεις της θα αγγίξουν την ψυχή σου

Η Μαρίζα Ρίζου γίνεται έμπνευση όχι μόνο μέσω των τραγουδιών της αλλά και μέσω των σκέψεων που μοιράζεται με τους fans της.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εμπνευστείς και να εμποδίσεις τον εαυτό σου από το να μπει στη λούπα της απαισιοδοξίας, η οποία βρίσκει έναν τρόπο να παραμονεύει στη γωνία. Ο αγαπημένος μου είχε πάντα να κάνει με τις τέχνες. Κάποιες φορές ήταν ένα ποίημα όπως η «Ιθάκη» που μου θύμιζε τα όνειρα που πρέπει να κυνηγάμε και άλλες, κάποιο ακόμα ποίημα, όπως το «Όσο Μπορείς» που μου θύμιζε τα όρια που αξίζει να θέτουμε.

Στη συνέχεια, η ντοπαμίνη αισιοδοξίας μου πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Έγινε ένα βιβλίο, όπως η «Ασκητική», που μου θύμιζε την ελευθερία που μας χρωστάμε. Και στο τέλος, έγιναν οι άνθρωποι. Εκείνοι που όταν μιλούν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν.

Στο QUEEN.GR έχουμε μοιραστεί τις σκέψεις μερικών από αυτούς τους ανθρώπους, και με την άφιξη του Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσαμε να μην θέσουμε στο προσκήνιο τον έρωτα.

Η Dua Lipa έχει βρει το κλείδι της επιτυχίας & αυτές είναι 3 φορές που τα λόγια της έγιναν έμπνευση

Επειδή αυτός ο μήνας συνδέεται είτε εμπορευματοποιημένα είτε όχι με τον έρωτα, δεν θα μπορούσαμε να μη βρούμε ένα πρόσωπο που να έχει να σου πει δύο λόγια για αυτό το θέμα.

Έτσι, έμπνευσή μας για σήμερα γίνεται η Μαρίζα Ρίζου, η οποία μέσα από τα live της την τελευταία δεκαετία, δεν καταφέρνει απλώς να αγγίξει με κάποιον τρόπο τις ψυχές μας με τις ιστορίες ζωής που διηγείται τραγουδώντας, αλλά καταφέρνει να αγγίζει και πιο ευαίσθητες χορδές μας, με όσα λέει πριν από κάποιες ερμηνείες της.

https://www.instagram.com/p/CuHQgiEsSJ_/

«Όχι άλλη ταλαίπα, όχι άλλη μη διαθεσιμότητα»

Σε συναυλία της τον Ιούνιο του 2022, η Μαρίζα Ρίζου, λίγο πριν ερμηνεύσει το κομμάτι «Μαζί σου στο φως», θέλησε να δώσει μία διαφορετική διάσταση στους στίχους που μιλούν για τον έρωτα και τον δεσμό δύο ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τι πάει να πει μαζί σου στο φως; Μαζί μου στο φως ρε φίλε και μετά μαζί σου. Πρώτα με τον εαυτό μας να είμαστε όμορφα και φωτεινά και μετά θα συναντήσουμε κι άλλους ανθρώπους, που θα είναι κι αυτοί. Όχι άλλη ταλαίπα παιδιά, όχι άλλη ταλαίπα, όχι άλλη μη διαθεσιμότητα. Πάμε μαζί στο φως… Με εμάς. Άιντε».

«Είναι ανεύθυνο και μίζερο να λέμε ότι περιμένουμε κάποιον άλλον να μας σύρει κάπου ωραία»

Σε άλλη της συναυλία, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύτηκε στο TikTok πριν από τρεις ημέρες, μίλησε ξανά για τον έρωτα και την αξία του να έχεις κάποιον δίπλα σου σε δύσκολες στιγμές της ζωής σου. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Μου φαίνεται πολύ ανεύθυνο και μίζερο να λέμε ότι περιμένουμε κάποιον άλλον να μας σύρει κάπου ωραία. Το θεωρώ μεγάλο ψέμα. Και αυτόν τον ετεροκαθορισμό καθόλου δεν τον θέλω στη ζωή μου. Οπότε παλεύω κι εγώ, όπως όλοι μας φαντάζομαι, με τα δικά μας σκοτάδια, να πηγαίνουμε τον εαυτό μας κάπου ωραία. Εννοώ να κουρδίζουμε θετικά και όμορφα. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου άσχημο να έχουμε και έναν άνθρωπο δίπλα μας που να ξέρει τι να μας κάνει όταν είμαστε σκατά».

«Πρέπει να έχουμε την αποδοχή όλων των σταδίων στις σχέσεις»

Μιλώντας στο QUEEN.GR και την Κατερίνα Πατούλια τον Αύγουστο του 2022, η Μαρίζα Ρίζου είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το mood που πρέπει να έχουμε στον έρωτα:

«Νομίζω πως πρέπει να έχουμε την αποδοχή όλων των σταδίων στις σχέσεις. Εκεί βρίσκομαι τώρα. Ο κάθε άνθρωπος που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, ακόμα κι αυτός που μας σπάει τα νεύρα στον δρόμο, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να καταλάβουμε πόσο έχουμε εξελιχθεί. Αντίστοιχα και σε πιο μεγάλο βάθος κάθε άνθρωπος στη ζωή μας, στις φιλίες και στις ερωτικές σχέσεις μας είναι απαραίτητος και σημαντικός σε αυτό που κάνει, είναι χρήσιμο να αναγνωρίζουμε τη σημασία του.Όταν είναι να έρθει το μαζί, να έρθει κι όταν έρθει το χώρια, να το αποδεχτούμε, να ζήσουμε το "χώρια" και να το βιώσουμε».

Πηγή κεντρικής εικόνας: @marizarizouofficial