Το αντίδοτο στη ρουτίνα και η μονοήμερη στην Αίγινα

Δέσποινα Καμπούρη
Το αντίδοτο στη ρουτίνα και η μονοήμερη στην Αίγινα

Όταν μία μονοήμερη στην Αίγινα μοιάζει με ταξίδι αναψυχής...

Την Καθαρά Δευτέρα, τελείως αναπάντεχα και απρογραμμάτιστα βρεθήκαμε οικογενειακώς στην Αίγινα.

Είναι από αυτά τα μικρά ταξίδια (σε απόσταση και διάρκεια) που όμως σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα γιατί σε βγάζουν λίγο από τα τετριμμένα και τα συνηθισμένα.

aigina3 copy

Και φυσικά ακόμη κι αν το ταξίδι είναι μικρό, όταν έχεις καλούς φίλους, που ταιριάζεις μαζί τους και έχεις όμορφα πράγματα να πεις, μία μονοήμερη σαν αυτή περνάει νεράκι και σου αφήνει όμορφες αναμνήσεις. Και φυσικά όμορφες φωτογραφίες για να θυμάσαι αυτή τη μέρα.

aigina5 copy

Όλοι μαζί περπατήσαμε στην Αίγινα και φάγαμε ωραίους μεζέδες κοντά στο λιμάνι. Φυσικά, όπως βλέπεις κι εσύ δεν παραλείψαμε να βγάλουμε πολλές φωτογραφίες.

aigina4

Καμία φορά μου στέλνουν μηνύματα –κυρίως γυναίκες- με τα οποία με ρωτούν πώς αντιπαρέρχομαι στη ρουτίνα. Δεν υπάρχει κανένα τρελό μυστικό. Υπάρχει καλή διάθεση, προθυμία να ξεκουνηθείς από τον καναπέ και να βγεις στον ήλιο ή στη βροχή, να περπατήσεις με αυτούς που αγαπάς, να δεις διαφορετικά πράγματα και να αλλάξεις παραστάσεις. Γιατί για να σου είμαι ειλικρινής δεν είναι εύκολο για όλους να ταξιδεύουν συχνά και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι όλοι έχουμε τη ρουτίνα μας και βαριόμαστε κάποιες φορές. Είτε είμαστε ερωτευμένοι, είτε όχι, είτε έχουμε πέντε παιδιά, είτε είμαστε εργένηδες και δεν προλαβαίνουμε να αναπνεύσουμε.

aigina2 copy

Η Αθήνα είναι τόσο όμορφη για να ανακαλύψεις μικρά κρυμμένα μυστικά της που θα σε ανανεώσουν. Δοκίμασες ποτέ να πάρεις την κάμερά σου και να βγάλεις παράξενες φωτογραφίες από εξωτερικά σημεία που σου αρέσουν; Ή ακόμη και με την κάμερα του κινητού σου; Βγες. Βγες. Βγες και δες τα πράγματα με άλλο μάτι. Μόνη σου ή με φίλους… Βγες πάντως…

Καλή σου μέρα και καλή Σαρακοστή!

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, εδώ και εδώ!